Gå videre til innhold
Verdens første teateroppsetning på et Norwegian-fly

Nyhet -

Verdens første teateroppsetning på et Norwegian-fly

Det kan være duket for en aldri så liten verdensrekord når ”Peer Gynt” skal spilles 10.000 meter over bakken – om bord på et Norwegian-fly.

2. mai vil ”Peer Gynt” utspille seg om bord på Norwegians rute DY624 mellom Oslo og Bergen. Teateropplevelsen starter på Oslo lufthavn Gardermoen, fortsetter om bord og runder av på Bergen Lufthavn Flesland.

- Dette blir en begivenhet for alle ”Peer Gynt”-fans og et stunt vi aldri har gjort før. Passasjerene vil få en helt spesiell opplevelse og en liten forsmak på originalversjonen av suksessforestillingen fra Gålå med Dennis Storhøi i tittelrollen. For alt vi vet, er dette verden første flyvende teateropplevelse sier Marit Lien, administrerende direktør i Peer Gynt AS. Hun synes det er på sin plass å gjøre noe litt utenom det vanlige i forkant av årets forestilling, i anledning Peer Gynt-stemnets 25-årsjubileum.

-  Å sette opp et teaterstykke om bord er en morsom idé som passer godt til vår filosofi om å hylle norske helter på flyhalen. At Henrik Ibsen og Edvard Grieg allerede er halehelter hos Norwegian, gjør at en flyvende «Peer Gynt» ikke kunne passet bedre. Dette blir garantert en minnerik forestilling, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

25-årsjubileum
Som på Gålå, har teateropplevelsen om bord på Norwegianflyvningen Dennis Storhøi i hovedrollen som Peer Gynt. I tillegg får passasjerene oppleve Kari Simonsen som Mor Åse, Charlotte Frogner som Anitra, Ingeborg Schübeler Gillebo som Solveig og Mari Maurstad som Den grønnkledde. Regissør Svein Sturla Hungnes, som i år takker for seg etter 25 år ved Gålåvatnet, står for regien.

Teaterflyvningen finner sted torsdag 2.mai kl 17.40 på Norwegians flight DY624 fra Oslo til Bergen. Billetter kjøpes her.


Kontaktpersoner:
Marit Lien, administrerende direktør i Peer Gynt AS, tlf: 45 04 75 55
Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, tlf: 45 45 60 12 


Emner

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway