Gå videre til innhold
Første fly med Dreamliner-interiør levert til Norwegian

Pressemelding -

Første fly med Dreamliner-interiør levert til Norwegian

Norwegian har i dag overtatt sitt aller første fly med det nye Dreamliner-interiøret Boeing SKY. Det nye interiøret vil gi passasjerene en betydelig bedre reiseopplevelse og vil bli montert i samtlige 59 fly som leveres fra og med desember.

Norwegians første fly med helt nytt interiør er nå levert fra Boeing-fabrikken og har nå landet på Gardemoen. Flyet som skal ha Fridtjof Nansen på halen blir satt i normal trafikk om få dager. Norwegian får ett fly til med Boeing SKY før jul. Norwegian er blant de første flyselskapene i verden som får den nye kabinen. Konseptet er basert på Boeing’s ”Dreamliner” og betyr en langt bedre komfort for passasjerene om bord.

Støyen blir betydelig mindre, hattehyllene større og med bedre plass til håndbagasje. Lyset blir helt annerledes og regulerbart, for eksempel med ulik belysning for dag og natt.

- Passasjerene vil med den nye kabinen få en helt ny og bedre reiseopplevelse. Tidligere har vi skiftet til nye seter med ny utforming for å gi kundene betraktelig bedre beinplass. Nå går vi et betydelig steg fremover for å gjøre reisen mer behagelig for passasjerene våre, og det ser vi også på som et konkurransefortrinn. Jeg er sikker på at økt komfort og nye fly, kombinert med våre lave priser, skal bli godt mottatt hos kundene og bidra til at enda flere velger Norwegian, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- Boeings SKY-interiør er et passasjervennlig interiør som vil bidra til at Norwegian 737-flåte skiller seg fra konkurrentenes. Det innovative SKY-interiøret bekrefter Norwegians satsning på å bli Europas ledende lavprisselskap, sier Bev Wyse, Vice President och direktør for Boeings 737-program.

Norwegians leveranser av nye fly fremover, alle med Boeing SKY:

2011:   15
2012:   12
2013:   10
2014:   11
2015.    5
2016:    4

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97554344
Presseansvarlig Åsa Larsson, tlf 47 48 60 07

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway