Gå videre til innhold
Norwegian først ute med høyhastighets bredbånd på europeiske flygninger

Pressemelding -

Norwegian først ute med høyhastighets bredbånd på europeiske flygninger

Norwegian har som første flyselskap lansert internett om bord på europeiske flygninger. Administrasjons-, fornyings- og kirkeminister Rigmor Aasrud erklærte nettet for offisielt åpnet fra 10 000 fots høyde tirsdag 8. februar.

- Norwegian er stolte av å være det første selskapet som tilbyr trådløst internett om bord på flygninger i Europa. Våre passasjerer har ønsket seg dette produktet lenge, og det er gledelig å nå kunne gi våre reisende mulighet til å jobbe, lese nettaviser, spille eller se nett-tv mens de flyr med oss. Dette er et produkt som ingen andre i Europa har og som gir oss et stort konkurransefortrinn, sier direktør for IT og forretningsutvikling, Hans-Petter Aanby, i Norwegian.

- Gratulerer til Norwegian. Jeg synes det er grunn til å være stolt av at dere er det første flyselskapet i Europa med en slik tjeneste. Dere bidrar til at norsk it-bransje er på verdenskartet, sa administrasjons-, fornyings- og kirkeminister Rigmor Aasrud da hun åpnet nettet.

Alle nye fly får WiFi
Selve installeringen skjer i Stavanger og flyene får montert en antenne på flykroppen, som kommuniserer med en satellitt. Inne i flyene vil det være to separate nett, ett som er åpent for passasjerer og ett lukket som kun brukes av pilotene og besetningen for å gjøre arbeidet i lufta enklere og mer effektivt.

I løpet av sommeren vil 11 fly ha internett om bord og innen utgangen av året vil 21 være utstyrt med denne teknologien. Innen 2012 vil 40 fly ha bredbånd om bord.

Det er de aller nyeste Boeing 737-800-maskinene som vil bli utstyrt med denne teknologien. Norwegians 737-300-fly fases nå ut fortløpende og innen 2012 vil flåten bestå av 737-800-maskiner. Norwegian vil da ha en av Europas nyeste, mest kostnadseffektive og miljøvennlige flyflåte med en gjennomsnittsalder på 3 år.

Norwegian har valgt det amerikanske selskapet ROW 44 som leverandør av sitt WiFi-system. Selskapet leverer i dag den samme teknologien til amerikanske Southwest Airlines.

Les mer om Row 44 her.

Se vedlagte pdf-dokumenter for mer informasjon

Kontaktpersoner:
Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver, + 47 45 45 60 12
Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør, + 47 97 55 43 44

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (238 ruter og 95 destinasjoner pr januar 2011). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet 13 millioner passasjerer i 2010. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 54 fly i flåten (januar 2011). Selskapet får levert til sammen 73 nye fly av typen Boeing 737-800 i perioden 2008 – 2014. Norwegian vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter når de nye flyene er på plass.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway