Gå videre til innhold
Norwegian lanserer 20 nye direkteruter

Pressemelding -

Norwegian lanserer 20 nye direkteruter

Norwegian lanserer ytterligere 20 nye direkteruter i årets vinterprogram som starter opp til høsten. Fra Norge lanserer selskapet direkteruter til Tenerife fra Trondheim, Bergen og Rygge, samt Tromsø-Alicante. Norwegian lanserer også flere ruter og øker antall avganger på eksisterende ruter fra Finland, Danmark, Sverige og England. Samtidig kommer en nysatsing i Tyskland med til sammen 11 nye ruter fra Hamburg, Køln og München til flere spanske destinasjoner.

Norwegian fortsetter å utvide rutenettet med godt etablerte og populære reisemål. Tenerife på Kanariøyene har vært på rutekartet fra blant annet Oslo i lang tid, men til vinteren kan også reisende fra Trondheim, Bergen og Rygge fly direkte med Norwegian til den populære ferieøya. Tromsø-Alicante har blitt godt mottatt i årets sommersesong og blir derfor videreført i kommende vintersesong.

Trondheim-Tenerife vil flys en gang i uka på mandager med oppstart 28. oktober, mens Bergen-Tenerife og Rygge-Tenerife flys en gang i uka på onsdager med oppstart 30. oktober. Tromsø-Alicante flys hver torsdag fra Tromsø, med retur fra Alicante onsdag kveld. I tillegg økes antall avganger mellom Oslo og London til fire daglige hver dag hele uka.

Nye ruter og økning i antall avganger fra Finland
Norwegian har blitt svært godt mottatt i det finske markedet, og antall passasjerer er økende. Det resulterer i nye ruter og flere avganger. Til vinteren kan solhungrige finner fly direkte fra Oulu til Tenerife og fra Turku til Alicante. I tillegg videreføres direkteruta mellom Oulu og Alicante fra sommerprogrammet.

For å møte etterspørselen i markedet, utvider Norwegian tilbudet fra Helsinki til flere spanske destinasjoner. Tenerife øker fra to til tre ukentlige avganger, Alicante fra to til fire, Malaga fra fire til seks, og Las Palmas fra tre til fire.

Ny rute fra London Gatwick
Norwegians ti nye fra den nyopprettede basen på London Gatwick har fått god respons og til vinteren lanseres Fuerteventura som nytt reisemål. Selskapet vil fly to ganger i uka mellom den britiske hovedstaden og den populære «kanariøya».

Betydelig økning fra Sverige og Danmark
Også fra Sverige og Danmark vil Norwegian i vinter tilby enda flere avganger til spanske destinasjoner. Fra Stockholm øker antall avganger til Malaga fra fem til seks, til Las Palmas fra fire til fem, Alicante fra fire til fem og Tenerife fra to til tre. Fra Gøteborg øker antall ukentlige avganger til Tenerife fra en til to. Fra København øker antall ukentlige avganger til Malaga fra åtte til ni, mens Aalborg-Alicante videreføres fra sommerprogrammet.

Storsatsning fra Tyskland
Norwegian fortsetter å sette i live strategien om internasjonal vekst ved å åpne totalt 11 nye ruter fra Tyskland til flere reisemål i Spania. Fra Hamburg åpner Norwegian ruter til Alicante (tre ukentlige), Malaga (tre ukentlige), Las Palmas (to ukentlige) og Tenerife (to ukentlige). Fra Køln begynner Norwegian å fly direkte til Alicante (to ukentlige), Malaga (tre ukentlige), Las Palmas (to ukentlige) og Tenerife (to ganger i uka). Fra München blir det direkteruter til Alicante (to ganger i uka), Malaga (to ganger i uka) og Tenerife (to ganger i uka).

Kontaktperson:
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf 45 45 60 12

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 331 ruter til 120 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika og Midtøsten. I mai 2013 starter selskapet også langdistanseflygninger til USA og Asia. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 73 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013).  Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en av de mest moderne flåtene i Europa.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway