Gå videre til innhold
Norwegian lanserer ny direkterute til Brasil

Pressemelding -

Norwegian lanserer ny direkterute til Brasil

Norwegian lanserer i dag en ny direkterute mellom London Gatwick og Rio de Janeiro. Dette er Norwegians aller første rute til Brasil. Selskapet flyr allerede til Argentina fra London Gatwick. Økt tilgjengelighet til Sør-Amerika vil også komme skandinaviske reisende til gode, da Norwegian har mange ruter til London Gatwick for videreforbindelse både til Buenos Aires og Rio.

Den første flyvningen mellom London Gatwick og Rio de Janeiro tar av 31. mars 2019. Norwegian vil ha fire ukentlige flyvninger til den brasilianske storbyen og avgangene korresponderer godt med Norwegians flygninger fra Oslo. 

- Rio de Janeiro har lenge vært en etterspurt rute som vi har stor tro på. Det er derfor med glede at vi lanserer vår første rute til Brasil. Vi ser frem til å gjøre Sør-Amerika enda mer tilgjengelig for europeiske reisende, og, ikke minst, å tilby brasilianere billige flybilletter til Europa, sier Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos.

God mottakelse for Norwegian i Brasil
- Norwegians oppstart i Brasil vil ha stor betydning for turismen i Brasil. Flere rimelige billetter er avgjørende for å øke antall tilreisende, skape nye arbeidsplasser og styrke den brasilianske økonomien, sier Brasils turistminister Vinicius Lummertz.

Norwegian tilbyr allerede direkteflyvninger mellom London Gatwick og Argentinas hovedstad Buenos Aires. På grunn av stor etterspørsel vil Norwegian øke frekvensen og begynne å fly til Buenos Aires daglig fra og med 3. desember. I oktober begynte Norwegian å fly innenriks i Argentina og innen utgangen av året vil Norwegian betjene seks innenriksruter fra Buenos Aires: Córdoba, Mendoza, Iguazú, Neuquén, Bariloche og Salta. 

Norwegian lanserte sin første langdistanserute i 2013 mellom Oslo og New York. I takt med selskapets leveranse av flere nye Boeing 787 Dreamlinere, har antallet interkontinentale ruter økt til over 60 ruter. I dag er Norwegian et globalt selskap der 40 prosent av rutene er innom Norge. Norwegian flyr flest passasjerer mellom Europa og New York enn noe annet ikke-amerikansk flyselskap.

Om den nye ruten:
Norwegian vil fly fire ganger i uken (mandager, onsdager, fredager og søndager) mellom London Gatwick og Rio de Janeiro, med oppstart 31. mars 2019. Det er selskapets 787 Dreamliner-fly som vil betjene denne ruten.

Avgang fra London Gatwick kl. 12:00 lokal tid, ankomst Rio de Janeiro kl. 19:25 (lokal tid)
Avgang fra Rio de Janeiro kl. 22:25 lokal tid, ankomst London Gatwick kl. 13:35 (+1 dag lokal tid)

Billetter gjøres tilgjengelig på www.norwegian.com i dag. 

Kontakt for presse:
Norwegians pressetelefon: 815 11816

Emner


Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 33 millioner reisende i 2017. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 150 fly med en gjennomsnittsalder på 3,7 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For sjette år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 10 000 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway