Gå videre til innhold
Norwegian med økt distriktssatsing: Nye utenlandsruter fra Bodø og Ålesund

Pressemelding -

Norwegian med økt distriktssatsing: Nye utenlandsruter fra Bodø og Ålesund

Norwegian fortsetter å utvide tilbudet utenfor det sentrale Østlandsområdet og åpner nå nye direkteruter mellom Bodø og Las Palmas og Ålesund og Alicante. Med ruta Bodø-Las Palmas får nordlandsbyen sin aller første internasjonale ruteflygning.

- Det er et mål for oss i Norwegian å kunne tilby populære direkteruter også for våre kunder som bor langt unna hovedflyplassen. Vi er nå glade for å kunne tilby helt nye utenlandsruter fra Bodø og Ålesund. Mottakelsen av ruta mellom Ålesund og London har vært svært god, og det var derfor helt naturlig for Norwegian å utvide utenlandstilbudet fra Vigra. Nordlendingene har brukt Norwegians direkteruter innenlands flittig i flere år. Det var derfor nå på tide å lansere den aller første utenlandsruta fra Bodø, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam i Norwegian.

Første fly fra Bodø til Las Palmas tar av 4. november, mens første fly fra Ålesund til Alicante tar av den 5. november. Billetter legges i salg fra 25. august kl 12.

Nye ruter fra Kristiansand og Trondheim
Det er ikke bare Bodø og Ålesund som får utvidet flytilbud. Tidligere i sommer lanserte Norwegian nye ruter mellom Kristiansand og Trondheim, Kristiansand og Bergen, samt Trondheim og København. Responsen på disse rutene har så langt vært svært god, og de første flygningene mellom Kristiansand og Bergen har vært smekkfulle. 

Alle nye fly får bredbånd
I 2011 faser Norwegian inn 15 splitter nye Boeing 737-800-fly med Dreamliner-interiøret SKY, samtidig som flere Boeing 737-300-fly fases ut. De nye flyene betyr at miljøutslippene og drivstoffkostnadene reduseres betydelig. Norwegian installerer bredbånd i alle de nye flyene.

I løpet av året vil over 20 nye fly være utstyrt med bredbånd og innen utgangen av 2012 er planen at hele Norwegians flåte skal ha internett om bord.

Kontaktperson:
Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian, tlf: 90 74 20 73
Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, tlf: 97 55 43 44

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (261 ruter og 100 destinasjoner per juli 2011). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet 13 millioner passasjerer i 2010. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 59 fly i flåten (per juli 2011). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly og får levert 78 fly direkte fra Boeing-fabrikken fram mot 2018. Norwegian vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter når de nye flyene er på plass.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway