Gå videre til innhold
Norwegian med rekordfulle fly - fløy nærmere 26 millioner passasjerer i 2015

Pressemelding -

Norwegian med rekordfulle fly - fløy nærmere 26 millioner passasjerer i 2015

Norwegian satte ny passasjerrekord i 2015 med nærmere 26 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 86 prosent. Langrutene bidrar betydelig til veksten.

Fjoråret var preget av god passasjerutvikling, mange nye fly inn i flåten og høy fyllingsgrad for Norwegian. Totalt reiste 25,7 millioner passasjerer med selskapet, to millioner flere enn året før. Selskapet tok 11 fabrikknye fly inn i flåten i 2015 og lanserte en rekke nye ruter, ikke minst interkontinentalt og i nye markeder som Karibia og innenriks i Spania. På årsbasis var fyllingsgraden 86 prosent, opp fra 81 prosent i 2014.

I 2015 fikk Norwegian en rekke internasjonale priser og utmerkelser stemt fram av kundene, blant annet SkyTrax Awards for verdens beste lavpris langdistanseselskap. Norwegian ble også utpekt som selskapet med desidert lavest miljøutslipp over Atlanteren, takket være splitter nye Dreamlinere.

Også årets siste måned var preget av passasjervekst og sterk fyllingsgrad. I desember fløy 1 787 607 passasjerer med selskapet, 9 prosent flere enn samme måned i 2014. Kapasitetsveksten (ASK) var på 12 prosent og trafikkveksten (RPK) på 15 prosent i årets siste måned. Fyllingsgraden var 83,3 prosent, opp 2 prosentpoeng.

- Vi er veldig godt fornøyd med at stadig flere velger å fly med oss, ikke minst i nye deler av verden hvor vi har satset det siste året. Det er også gledelig at vi fyller flyene enda bedre enn tidligere, også i et år med mange nye ruter. Langdistanseoperasjonen har satt seg, og bidrar betydelig til den gode utviklingen i 2015. Det lover bra, spesielt med tanke på videre konkurransekraft globalt og vekstplanene på London Gatwick, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- I desember har reiselysten vært stor både i det skandinaviske og europeiske markedet. Våre nye ruter mellom London og Karibia og Skandinavia og Karibia har blitt godt mottatt. Det samme har rutene fra Boston, New York og Baltimore/Washington til de fransk-karibiske øyene Martinique og Guadeloupe, sier Kjos.

Totalt gjennomførte Norwegian 99,4 prosent av de planlagte flygningene i desember, hvorav 76,4 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44

Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Emner

Kategorier


Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway