Gå videre til innhold
Norwegian og UNICEF flyr nødhjelp til Afrika

Pressemelding -

Norwegian og UNICEF flyr nødhjelp til Afrika

Norwegian og UNICEF Norge tar samarbeidet et steg videre, og sender et fullastet fly med nødhjelp fra Norge til Den sentralafrikanske republikk (SAR). I oktober lander Norwegian-flyet med medisiner og annet utstyr i SARs hovedstad Bangui, hvor barn og familier har vært uskyldige ofre for en brutal krigføring i mer enn åtte måneder.

Norwegian og UNICEF Norge tar med dette et krafttak for en av verdens ”glemte” kriser, hvor 2,3 millioner barn lider og har behov for umiddelbar hjelp. En halv million mennesker er på flukt i det borgerkrigsherjede landet, og mangler det mest elementære for å overleve. Volden mellom de ulike grupperingene er nådeløs, og barna blir ikke spart verken for lemlestelser eller drap.

- Vi ønsker å gjøre en ekstra innsats for å hjelpe barna i SAR, og samarbeidet vårt med UNICEF Norge gjør dette mulig. Vi har stilt fly til rådighet for praktisk nødhjelp i form av medisiner og utstyr. Vi vil også gjøre det mulig for våre kunder og egne kolleger å være med på hjelpeaksjonen for SAR, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

UNICEF Norge har hatt innsamling til SAR helt siden borgerkrigen brøt ut i desember 2013, samtidig som krisene i Syria, Sør-Sudan, Nord-Irak og Gaza har tatt mye oppmerksomhet. Nå vil UNICEF Norge mobilisere hele sitt nettverk for å fylle nødhjelpsflyet, samtidig som Norwegian drar i gang en kronerulling blant sine mange passasjerer.

- Bare det siste halve året er 74 barn drept og 277 barn lemlestet. Den brutale volden må stoppe, og vi må gjøre det vi kan for å beskytte barna i denne meningsløse borgerkrigen. Jeg er utrolig glad for at vår langsiktige partner Norwegian nok en gang vil bidra raust for verdens barn. På grunn av krigens herjinger er faktisk flytransport like viktig som penger for å hjelpe befolkningen, kommenterer UNICEF Norges generalsekretær Bernt G. Apeland. Han besøkte den Sentralafrikanske Republikk i februar og har sett lidelsene på nært hold.

Enkelt å bidra
Flyet med nødhjelp til SAR vil ta av i slutten av oktober. Desto mer penger innsamlet, desto fullere fly – målet er at hver eneste ledige centimeter i flyet skal fylles opp med medisiner og annet nødvendig utstyr. Norwegian vil fly fra Oslo til København, laste om bord nødhjelp fra UNICEFs verdenslager og deretter sette kursen mot flyplassen i Bangui i SAR

Norwegian vil gjennom en rekke kanaler be sine passasjerer om hjelp til å fylle flyet med nødhjelp. Det er enkelt å bidra ved å sende sms med kodeord FLY til 2040. 200 kroner vil i regi av UNICEF gå uavkortet til nødutstyr til trengende barn i SAR.

UNICEF er til stede i mer enn 190 land verden rundt, og har et stort apparat på plass i SAR. Verdens største hjelpeorganisasjon for barn koordinerer nødhjelpsarbeidet innen helse, vann/sanitær og skole, og er dessuten en sentral aktør i å få frigitt barnesoldater og for beskyttelse av barn generelt. UNICEFs appell til verdenssamfunnet for SAR er på 81 millioner USD (i overkant av 500 millioner NOK), til nå har bare 37 prosent av dette beløpet kommet inn.

Norwegian og UNICEF har hatt et såkalt signaturpartnerskap siden 2007. Norwegian støtter UNICEF blant annet i form av innsamlingsaksjoner og reisestøtte. De ansatte i Norwegian støtter UNICEF i form av at den årlige julegaven går til organisasjonen. I 2013 gav Norwegian en krone av hver solgte vannflaske til UNICEFs viktige arbeid. Norwegian fylte 10 år 1. september 2012 og markerte dagen med en jubileumskonsert på Fornebu. Konsertoverskuddet gikk til UNICEF.

Les mer om kampanjen ”Fyll et fly” på www.unicef.no/norwegian

Kontaktpersoner for pressen:
Norwegian: Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, 454 56 012
UNICEF Norge: Kommunikasjonssjef Merete Agerbak-Jensen, 918 39 596

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 97 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,8 år (per januar 2014). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway