Gå videre til innhold
Fly med Norwgeian til Europas største julemarkeder i førjulstiden.
Fly med Norwgeian til Europas største julemarkeder i førjulstiden.

Nyhet -

Få julestemning i Europas storbyer

Stemningsfylte julemarkeder er populære reisemål i november og desember. Kombinasjonen av en storbys kulturliv, kulinariske opplevelser og muligheten til å kose seg med shopping i Europas julepyntede storbyer er forlokkende. Norwegian flyr til mange av de største destinasjonene.

Tradisjonen med julemarkeder sies å ha sitt opphav i Europa og strekker seg tilbake til 1400-tallet. Opplevelsen av å vandre omkring i en julepyntet by, kjenne på stemningen som et julemarked gir legger rammene for skikkelig julefølelse.

Besøk København, London, Edinburgh, Berlin og Wien

Julemarkedet på Tivoli i København er regnet for å være et av Europas beste, og en reise hit er for mange blitt en årlig tradisjon.

I metropolen London finnes det flere julemarkeder å velge mellom. Noen av de mest populære er Soutbank Centre Winter Market, Leicester Square Christmas Market samt Hyde Park Winter Wonderland.

I Edinburgh feirer hele byen førjulstiden fra slutten av november og ut desember med blant annet et julenisseland, karuseller og mye godt å spise. I tillegg til en koselig og pyntet juleby er det mange som også legger nyttårsfeiringen til Edinburgh. Hogmaney, som det kalles, er en legendarisk feiring av overgangen til et nytt år.

I Berlin er julemarkedet ved “The Red Town Hall” det mest anerkjente og historiske. I tillegg til den store skøytebanen og et 50 meter høyt parishjul, er markedet kjent for sine teaterforestillinger og dyktige gatekunstnere. Nyt tysk julegløgg fra en av de klassiske salgsbodene, eller la barna hils på nissen som kommer på besøk tre ganger om dagen.

Også i Wien er det sterk tradisjon for julemarkeder, og fra midten av november myldrer det med salgsboder mat og drikke på markedet. Julepresangene handler man i Mariahilferstraße i den østeriske hovedstaden.

Norwegian flyr direkte til mange populære destinasjoner i Europa, inkludert til København, London, Edinburgh, Berlin og Wien.

Fra Oslo til både London og København har vi daglige avganger, til Edinburgh flyr vi fem ganger uken, til Berlin elleve ganger i uken og til Wien kan man reise to ganger i uken.

Her kan du søke og bestille billetter.

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway