Gå videre til innhold
Norwegian flyr til 11 italienske reisemål i sommer.
Norwegian flyr til 11 italienske reisemål i sommer.

Nyhet -

Feirer 20 år med flyvninger mellom Italia og Norge 

2. april er det 20 år siden Norwegian satte kurs mot Italia. Det første flyet var fullbooket og gikk fra Oslo lufthavn Gardermoen til Pisa og tok av klokken 16:20. Siden da har Norwegian ønsket ombord mer enn 3,5 millioner reisende mellom landene.   

Storslåtte byer, fantastiske strender, vakre innsjøer samt verdens beste pizza, pasta og iskrem er grunn nok til å avlegge Italia et besøk.

– Italia er en skattkiste av et land og har mye å tilby nordiske turister. Basert på en økende interesse for reiser til Italia åpnet vi i fjor tre nye ruter til byene Bologna, Bari og Bergamo. Denne sommeren flyr vi til 11 destinasjoner og vil gjennomføre 13 daglige flyvninger til og fra spennende reisemål i Italia, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.  

Siden den første flyvningen til Pisa, har Norwegian utvidet rutenettet og nå tilbyr selskapet reiser fra Norge til og fra Milano, Roma, Verona, Napoli, Sardinia, Sicilia, Venezia, Bergamo, Bologna og Bari.

– Samarbeidet med Norwegian går helt tilbake til den første flyvningen til Italia, og det er da ekstra hyggelig å se den positive utviklingen i markedet. For den kommende sesongen har det aldri vært flere muligheter for å fly mellom Norge og Italia. Antallet direkteruter har økt de siste årene, og dette har gitt betydelig vekst i antall overnattingsdøgn for italienere i Norge. Norge som turistland fortsetter å være meget populært blant italienerne. Naturopplevelser er et must, og fjord og fjell, midnattssol og nordlys topper listen. Norwegians nye og varierte rutetilbud ønskes velkommen både fra publikum og turoperatører. Mange velger å besøke Norge nettopp på grunn av de mange og nye direkterutene. Det spiller også inn at euroen er sterk, så italienerne får mye for pengene når de er i Norge, sier Elisabeth Ones, markedsansvarlig turisme i Innovasjon Norge.

Norwegians direkteruter fra Norge til Italia i sommersesongen 

Fra Oslo til Milano/Malpensa, Milano/Bergamo, Verona, Pisa, Bologna, Venezia, Roma, Napoli, Bari, Sicilia/Catania and Palermo og Sardinia/Olbia. 

Fra Stavanger til Milano/Bergamo. 

Fra Bergen til Milano/Bergamo og Roma.

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway