Gå videre til innhold
Berlin er like populært i dag, 20 år etter Norwegians første flyvning til den tyske hovedstaden.
Berlin er like populært i dag, 20 år etter Norwegians første flyvning til den tyske hovedstaden.

Nyhet -

Norwegian feirer 20 år med norsk-tyske ruter

Den 1. april 2004 tok det aller første Norwegian-flyet til Tyskland av. Klokken 19.10 lettet DY224 fra Gardermoen i retning Berlin, med 121 passasjerer om bord. Siden da har Norwegian fløyet nesten syv millioner passasjerer mellom de to landene.

Forholdet mellom Norge og Tyskland har aldri vært bedre. Et stort antall turister, forretningsreisende og studenter reiser daglig mellom landene. Spesielt reiser mange tyskere til Norge for å oppleve norsk natur.

– Rutene mellom Tyskland og Norge har vært en suksess begge veier. Nordmenn elsker storbyturer til Berlin, München, Düsseldorf og Hamburg, mens tyskerne kommer til Norge for å oppleve naturen og «hygge». I tillegg forblir forretningsforbindelsene mellom våre to land viktige, forteller Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Norwegian har i tillegg nettopp utvidet rutenettet i Tyskland. I månedsskiftet mars-april gjenåpnet flyselskapet direkteruter fra München til Alicante og Malaga. Med disse destinasjonene tilbyr Norwegian nå 24 daglige flyvninger til og fra landet.

Tette forbindelser

En studie fra Innovasjon Norge viser at så mange som 35 prosent av alle tyskere ønsker å reise til Norge i løpet av de neste tre årene. Hele tre fjerdedeler av disse ønsker å reise for å oppleve spektakulær natur og naturfenomen som nordlyset og midnattssolen.

– Når vi nå markerer 20 år med flyvninger mellom Norge og Tyskland med Norwegian, anerkjenner vi deres viktige rolle som brobygger mellom landene. Deres mål om å redusere CO2-utslippene med 45 prosent innen 2030 er beundringsverdig. Vi gleder oss til å se hvordan deres bærekraftstrategi kommer Norge til gode, spesielt i en tid da turismen fra Tyskland, Østerrike og Sveits er økende, sier Gunnhild Brumm, avdelingsleder for Innovasjon Norge i Tyskland, Østerrike og Sveits.

I tillegg til turisme er det tette forretningsbånd mellom Norge og Tyskland. Nesten 12 prosent av Norwegians passasjerer til og fra Tyskland i de første månedene av 2024, reiste med forretningsformål.

– Tyskland er en av Norges viktigste handelspartnere og Norwegians bidrag til å koble landene sammen skaper tette relasjoner som er en viktig faktor for suksess i næringslivet. Det er en glede å se at forretningsreiser er i ferd med å nærme seg nivåene før pandemien, forteller Michael Kern, administrerende direktør i Norsk-Tysk Handelskammer.

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway