Gå videre til innhold
Norwegian flyr deg og skiene dine til Europas fineste skianlegg

Nyhet -

Norwegian flyr deg og skiene dine til Europas fineste skianlegg

Kjenner du på en lengsel etter å suse ned nypreppede skibakker som ikke virker å ha noen ende, eller er du nysgjerrig på å prøve ut bratte bakker eller off-piste i et litt mer uoppdaget skiparadis? Norwegian flyr til en rekke Europeiske byer som er perfekte utgangspunkt for vinterens skieventyr.

Vinteren og skisesongen står for døren. Her tipser Norwegian om skidestinasjoner i Europa og hvordan du kommer deg dit.

Via Barcelona:
Andorra
er en av Europas mikrostater og ligger i fjellkjeden Pyreneene sydvest i Europa, på grensen mellom Frankrike og Spania. Andorra har Europas største skiområder utenfor Alpene med løyper som ligger på over 2500 meters høyde. Flyr man til Barcelona er det lett å ta seg videre til Andorra med en av de mange skibussene. Turen tar omkring 2,5 timer til de kjente områdene Soldeu, Canillo og Pas de la Casa.


Via Malaga:
Et par timer fra flyplassen i Malaga finnes skiparadiset Sierra Nevada i Andalusia i Sør-Spania. Sierra Nevada er Europas sydligste skianlegg, og det er mange som kombinerer noen dager med skiskoene på for deretter å bytte dem ut med et strandhåndkle på solkysten.

Via Krakow:
Zakopane
er Polens største skiområde og byr på både nydelig skikjøring og rimelige priser. Skianlegget ligger ved Tatrafjellene, og i tillegg til skikjøring er området kjent for å ha ypperlige klatreforhold. Ønsker man å kombinere besøket her kan man også fly via hovedstaden Warszawa, men Krakow ligger nærmere.

Via Salzburg:
Bad Gastein
ligger i enden av en dal mellom høye og snøkledde fjell, og er Østerrikes mest populære skiområde. Området er også kjent for termalbad og et livlig uteliv.

Zell am See, Saalback og Kaprun-kitzsteinhorn. Ønsker du tilgang til tre skianlegg med ett og samme skikort, er Zell am See, Saalback og Kaprun-kitzsteinhorn stedet å besøke. Disse tre anleggene byr på mange bakker med varierende vanskelighetsgrader, og i byene finnes det et spennende tilbud av restauranter og cafeer. Fra Salzburg er det også bare noen timer til Söll og Schladming, som også er populære skiområder.

Via Genève:
Chamonix
ligger øst i Frankrike og er i dag godt kjent for de som søker avansert off-piste-kjøring. Allikevel er områdene så store og oppdelt at det finnes utfordringer for alle nivåer. Chamonix er en livlig by og det er et mangfoldig utvalg av barer, restauranter og underholdning.

Avoriaz er et helt bilfritt skianlegg som ligger i Frankrike, nær grensen til Sveits. På dette sjarmerende stedet tar man seg frem til fots eller med hest og slede. Her er mulighetene for ski-in/ski-out mange, og det er et familievennlig sted å legge skiferien.

Fra flyplassen i Genève er det også gode transfermuligheter til Flaine, Courchevel, Meribél og Val Thorans i Frankrike, Courmayeur i Italia og Verbier i Sveits.


Via Milano:
I det italienske skianlegget Champoluc er det mange muligheter for avansert skikjøring og off-piste, samtidig som det er gode barnevennlige bakker. Alpinanlegget Monterosa omfatter også anleggene Gressoney og Alagna.

Cervinia er nær grensen til Sveits og Matterhorn. I dette anlegget er det mange brede og gode nedfarter, og bakkeanlegget henger sammen med det sveitiske skianlegget Zermatt, noe som innebærer at man kan stå på ski i to land på én og samme dag.

Noen få timer fra Milano Malpensa ligger også de populære italienske skianleggene Madesimo, Bardonecchia og Sauze d’Oulx.

Via Nice:
Isola 2000 er et noe mindre skiområde og anlegg som er svært godt tilrettelagt for familier. Anlegget ligger på 2000 meters høyde, og er med det et av de høyestliggende skianleggene sør i Alpene. Det er rikelig med snø i dette området og det settes ofte snørekorder!

Serre Chevaliers er et av Frankrikes aller eldste og største skianlegg. Her finnes 66 heiser, og det er uendelig mange muligheter for off-piste kjøring.

Et par timer fra flyplassen i Nice ligger også skianleggene Limone Piemonte og Prato Nevoso i Italia og Val d'Allos i Frankrike.

Ta med deg skiutstyret på reisen
Det er lett å få med seg sportsutstyr på reisen, men det er viktig å forberede dette og utstyret som skal med. Spesialbagasje kan legges til når man bestiller flybilletter. Her finner du mer informasjon om det å ha med seg ski og snowboard på reisen.Emner

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway