Gå videre til innhold
Digital bagasjelapp fra BagID erstatter papirlappene. Foto: BagID.
Digital bagasjelapp fra BagID erstatter papirlappene. Foto: BagID.

Nyhet -

Norwegian inngår samarbeid med norske BagID

Med den digitale bagasjelappen fra BagID montert på kofferten kan de som skal ut å reise sjekke inn bagasjen hjemmefra, og med det unngå køer og berøringsflater. Via GPS kan reisende også til enhver tid se hvor bagasjen befinner seg.

Med bagID GO, kan passasjerer sjekke inn bagasjen hjemmefra før reisen starter. Den digitale bagasjelappen er gjenbrukbar og fungerer som en egen innsjekkingsautomat, noe som gjør at reisende ikke lenger behøver å skrive ut en egen bagasjelapp for hver reise.  Via GPS kan reisende også til enhver tid se hvor bagasjen befinner seg. bagID GO kan bidra til å fjerne bruk av bagasjelapper som består av papir og silikon, og som kun benyttes en gang. 

– Vi er alltid på utkikk etter innovative løsninger som kan bidra til å forenkle og trygge reisen for kundene. Denne nyvinningen er smart og spennende, og vi ser frem til å kunne tilby kundene å sjekke inn bagasjen på forhånd. Vi er imponert over den jobben selskapet har gjort, og ser frem til det videre samarbeidet, sier Tor-Arne Fosser, konserndirektør for produktutvikling og digitalisering i Norwegian.

Samarbeidsavtalen med Norwegian er viktig for det norske gründerselskapet, og de er optimistiske med tanke på den videre utviklingen.

– For BagID AS, er dette et klart gjennombrudd i markedet for flypassasjerer. Norwegian stod alene for over 550 000 individuelle flyreiser med bagasje på innenriks i 2019. Samarbeidet løfter virksomheten og vi er nå å regne som en internasjonal aktør, samt at det vil styrke lønnsomheten i selskapet. Dette gir oss en solid plattform for ytterligere vekst, sier Jan Vidar Nalbant, gründer og daglig leder i BagID.

Fakta om bagID GO

  • En digital bagasjelapp som lar reisende sjekke inn bagasje via mobilen. På denne måten kan reisende ankomme flyplassen med ferdig innsjekket bagasje og dermed gå forbi innsjekkingskøene.
  • Lar reisende spore bagasjen via GPS med mobilen. Reisende vil motta en varsling om at bagasjen har ankommet sammen med dem. Skulle bagasjen bli borte, kan man umiddelbart søke frem hvor bagasjen befinner seg i mobil appen.
  • Ved digital bagasjehåndtering reduseres sjansen for tapt bagasje betraktelig. Undersøkelser viser at det er 99,99 prosent lesesannsynlighet med den digitale skjermen i bagasjeanleggene, mens tradisjonelle bagasjelapper ligger på ca. 85 prosent etter første flytur, i tillegg til en reduksjon ved transfer-flyvninger, ofte grunnet monteringsfeil og slitasje.
  • Når reisende selv sjekker inn bagasjen, vil det bidra til å redusere køer samt at det blir færre felles kontaktflater på flyplassene.
  • bagID GO mottar informasjon om flyreisen fra Norwegian og viser en strekkode. Denne vil brukes på samme måte som de tradisjonelle strekkodene på papir gjør.
  • Den smarte løsningen er kun avhengig av strøm ved innsjekking. Skulle den gå tom før strøm under reisen vil strekkoden fremdeles vises slik at bagasjen kan identifiseres digitalt.
  • bagID GO er utviklet i tett samarbeid med flyselskaper og flyplasser, og er laget slik at den tåler støt, regn og røff bagasjehåndtering. Den er testet av Avinor på Gardermoen, og som en del av utviklingen er det gjennomført flere hundre flygninger.
  • bagID GO kan kjøpes på selskapets nettsider.

Emner

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway