Gå videre til innhold
Oslo maratons løypesjef, Tim Bennett har testet strutse-drakten i forkant av løpet. Bilde Oslo Maraton.
Oslo maratons løypesjef, Tim Bennett har testet strutse-drakten i forkant av løpet. Bilde Oslo Maraton.

Nyhet -

Norwegian – Nå målet i Oslo Maraton ved å følge verdenes første “fartsstruts”.

Samtidig med at Norwegian feirer 20-årsjubileum, debuterer selskapet med verdens første «fartsstruts» i Oslo Maraton. Selskapet er samarbeidspartner med Oslo Maraton i årets utgave av folkefesten for sprekinger 2022.

–I 20 år har vi gjort det mulig for alle å fly. Nå ønsker vi å bidra til at løperne får følelsen av å fly over målstreken på den tiden de har satt seg som mål, sier Christoffer Sundby, konserndirektør for marked, salg og kundeservice i Norwegian.

Som en av Oslo Maratons samarbeidspartnere er Norwegian synlige og til stede under helgens arrangement, og stiller for første gang også med en «fartsstruts». “Fartsstrutsen» fungerer som en fartsholder og vil løpe en halvmaraton på to timer og ti minutter. Deltakere som vil holde tritt med Norwegian-strutsen finner denne i pulje 5, med start klokken 13:50.

Struts kan løpe så fort som 70km/t. Norwegians «fartsstruts» vil holde et tempo som tilsvarer omkring 6.10 minutter per kilometer. "Fartsstrutsen" har selv ikke kommentert deltakelsen, men Sundby forteller at denne gleder seg til å bidra til at mange når sine treningsmål i helgen.

I mosjonsløp er det vanlig at arrangører stiller med fartsholdere på ulike tidsmål innen ulike distanser, og deltakere som har satt seg et treningsmål - og som ønsker litt drahjelp underveis - finner disse hjelperne kjærkomne for å nå sine treningsmål. Mang en personlig rekord er blitt satt ved hjelp av en fartsholder i løp, og Norwegian ser frem til å bidra til nye slike rekorder.

Oslo Maraton har en visjon om et arrangement der alle skal ha en mulighet til å delta, og har i tillegg til de tradisjonelle distansene på 10, 21,1 og 42,2 kilometer og Oslotrippelen på 73,3 kilometer, også klasser for de med funksjonsnedsettelser, egne barneløp, plogging og rullstol-racing.

Har du en drøm om å løpe 42,2 kilometer og bli en maratonløper? Som i Oslo, arrangeres det maraton i de fleste byer, og i 2023 kan man delta blant annet i disse byene:

Paris, 2 april
Düsseldorf, 23. april
Helsinki, 13. mai
Reykjavik, 19. august
Berlin, 24. september
Amsterdam, 15. oktober
Dublin, 29. oktober

Her kan du søke og bestille billetter

Strutsen ser du også i reklamefilmen selskapet nylig lanserte. 

Emner

Regions

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway