Gå videre til innhold
Oslo maratons løypesjef, Tim Bennett har testet strutse-drakten i forkant av løpet. Bilde Oslo Maraton.
Oslo maratons løypesjef, Tim Bennett har testet strutse-drakten i forkant av løpet. Bilde Oslo Maraton.

Nyhet -

Norwegian – Nå målet i Oslo Maraton ved å følge verdenes første “fartsstruts”.

Samtidig med at Norwegian feirer 20-årsjubileum, debuterer selskapet med verdens første «fartsstruts» i Oslo Maraton. Selskapet er samarbeidspartner med Oslo Maraton i årets utgave av folkefesten for sprekinger 2022.

–I 20 år har vi gjort det mulig for alle å fly. Nå ønsker vi å bidra til at løperne får følelsen av å fly over målstreken på den tiden de har satt seg som mål, sier Christoffer Sundby, konserndirektør for marked, salg og kundeservice i Norwegian.

Som en av Oslo Maratons samarbeidspartnere er Norwegian synlige og til stede under helgens arrangement, og stiller for første gang også med en «fartsstruts». “Fartsstrutsen» fungerer som en fartsholder og vil løpe en halvmaraton på to timer og ti minutter. Deltakere som vil holde tritt med Norwegian-strutsen finner denne i pulje 5, med start klokken 13:50.

Struts kan løpe så fort som 70km/t. Norwegians «fartsstruts» vil holde et tempo som tilsvarer omkring 6.10 minutter per kilometer. "Fartsstrutsen" har selv ikke kommentert deltakelsen, men Sundby forteller at denne gleder seg til å bidra til at mange når sine treningsmål i helgen.

I mosjonsløp er det vanlig at arrangører stiller med fartsholdere på ulike tidsmål innen ulike distanser, og deltakere som har satt seg et treningsmål - og som ønsker litt drahjelp underveis - finner disse hjelperne kjærkomne for å nå sine treningsmål. Mang en personlig rekord er blitt satt ved hjelp av en fartsholder i løp, og Norwegian ser frem til å bidra til nye slike rekorder.

Oslo Maraton har en visjon om et arrangement der alle skal ha en mulighet til å delta, og har i tillegg til de tradisjonelle distansene på 10, 21,1 og 42,2 kilometer og Oslotrippelen på 73,3 kilometer, også klasser for de med funksjonsnedsettelser, egne barneløp, plogging og rullstol-racing.

Har du en drøm om å løpe 42,2 kilometer og bli en maratonløper? Som i Oslo, arrangeres det maraton i de fleste byer, og i 2023 kan man delta blant annet i disse byene:

Paris, 2 april
Düsseldorf, 23. april
Helsinki, 13. mai
Reykjavik, 19. august
Berlin, 24. september
Amsterdam, 15. oktober
Dublin, 29. oktober

Her kan du søke og bestille billetter

Strutsen ser du også i reklamefilmen selskapet nylig lanserte. 

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway