Gå videre til innhold
Historisk sterk juli for Norwegian

Pressemelding -

Historisk sterk juli for Norwegian

I juli hadde Norwegian 2,3 millioner passasjerer. Fyllingsgraden var på 92,4 prosent. Kapasiteten var på sitt høyeste for året og 12 prosent høyere enn i juli i fjor. Høy etterspørsel fra reiselystne nordiske passasjerer gjennom hele måneden bidro til å gjøre juli til en historisk sterk måned for Norwegian.

– Juli var en enestående måned for oss i Norwegian med høyeste antall passasjerer i år, og mer enn 100 000 flere enn samme måned i fjor. Våre kolleger i luften og på bakken har jobbet hardt for at passasjerene våre kom trygt og godt frem til sine reisemål, til tross for enkelte utfordringer på flyplassene i Europa, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 2 308 417 passasjerer i juli, 5 prosent mer enn i samme måned i fjor. Kapasiteten (ASK) var 3 712 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 3 430 millioner setekilometer. I juli hadde Norwegian i gjennomsnitt 79 fly i drift, og 99,5 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var i juli på 73,2 prosent. 95,3 prosent av alle flyvninger landet likevel til oppsatt tid eller inntil én time senere.   

Solid etterspørsel etter flyreiser fortsetter

Bookingtallene er fortsatt lovende. Trenden med at mange kunder i juli booket sin flyreise kort tid før avgang, fortsetter i august. I tillegg er bookingtallene for september sterke.

– Det ustabile været i Norden har helt klart påvirket denne sommerens reisemønster, og vi registrerte et jevnt salg av flybilletter gjennom hele juli. Jeg er veldig fornøyd over at så mange reisende velger å fly med oss i sommer, både innenriks, i Norden og på tvers av Europa. Jeg ønsker å takke alle kolleger som har bidratt til å ivareta passasjerene våre i årets mest travle sesong. At vi har fløyet med egne fly og egen besetning har bidratt til solid drift denne sommeren, sier Karlsen.

Norwegian fortsetter å tilby et attraktivt rutenettverk på tvers av Norden og til europeiske storbyer og strender gjennom sensommeren og høsten. Norwegians nye direkterute mellom Tromsø og København har så langt blitt tatt godt imot. Strekningen åpnet for salg i juli og vil inngå som en del av Norwegians vinterprogram fra slutten av oktober.

Emner


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway