Gå videre til innhold
I dag flyr Norwegian et fullastet fly med nødhjelp til Afrika

Pressemelding -

I dag flyr Norwegian et fullastet fly med nødhjelp til Afrika

I dag letter et fullastet Norwegian-fly med nødhjelp med kurs for Den sentralafrikanske republikk (SAR). Transporten med livsnødvendig nødhjelp er et samarbeid mellom UNICEF og Norwegian. I Bangui i SAR har barn og familier vært hjelpeløse ofre for en brutal krigføring i mer enn ti måneder.

Norwegian har stilt fly og mannskap til rådighet for å frakte medisiner og utstyr, praktisk nødhjelp i form av medisiner og utstyr til SAR. I tillegg til å stille med fly og mannskap gir Norwegian nå ytterligere 500 000 kroner til hjelpesendingen. For å nå målet om å samle inn tre millioner kroner og fylle all ledig plass på flyet med livsnødvendig nødhjelp. «Fyll et fly»-kampanjen har med dette nok midler til å fylle lasterom, hattehyller og seter med medisiner og annet nødvendig utstyr.

Norwegian vil fly fra Oslo til København, laste om bord nødhjelp fra UNICEFs verdenslager og deretter sette kursen mot flyplassen i Bangui i SAR.UNICEF og Norwegian har vært samarbeidspartnere i mange år, ogtar nå sammen et krafttak for en av verdens glemte kriser, hvor 2,3 millioner barn lider og har behov for umiddelbar hjelp. En million mennesker er drevet på flukt i det borgerkrigsherjede landet, og mangler det mest elementære for å overleve. Volden mellom de ulike grupperingene er nådeløs, og barna blir ikke spart. Norwegian og UNICEF Norge samarbeidet om kampanjen for å fylle nødhjelpsflyet med utstyr, blant annet gjennom kronerulling blant mange passasjerene.

- Jeg vil takke våre passasjerer og kolleger i Norwegian for bidraget til å hjelpe barna i SAR gjennom å donere penger til UNICEFs viktige arbeid og vårt felles «Fyll et fly»-prosjekt. UNICEF og Norwegians felles mål er at vi kan fylle hver eneste ledige plass om bord med livsnødvendig utstyr, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

- Jeg vil derfor rette en stor takk til Norwegian og deres passasjerer som har hjulpet oss å fylle flyet med livsviktig nødhjelp. Denne viktige lasten gjør det mulig for oss å gi enda flere barn muligheten til å overleve og et verdigere liv, sier UNICEF Norges generalsekretær Bernt G. Apeland, som besøkte landet tidligere i år og har sett lidelsene på nært hold.

UNICEF er til stede i mer enn 190 land verden rundt, og har et stort apparat på plass i SAR. Verdens største hjelpeorganisasjon for barn koordinerer nødhjelpsarbeidet innen helse, vann/sanitær og skole, og er dessuten en sentral aktør i å få frigitt barnesoldater og for beskyttelse av barn generelt. UNICEFs appell til verdenssamfunnet er å bidra med 500 millioner kroner til SAR - til nå har bare 37 prosent av dette beløpet kommet inn.

Norwegian og UNICEF har hatt et såkalt signaturpartnerskap siden 2007. Norwegian støtter UNICEF blant annet i form av innsamlingsaksjoner og reisestøtte. De ansatte i Norwegian støtter UNICEF i form av at den årlige julegaven går til organisasjonen. I 2013 gav Norwegian en krone av hver solgte vannflaske til UNICEFs viktige arbeid. Norwegian fylte 10 år 1. september 2012 og markerte dagen med en jubileumskonsert på Fornebu. Konsertoverskuddet gikk til UNICEF.

Det er fremdeles mulig å bidra med hjelp til å fylle et fly ved å sende sms med «FLY» til 2040 (da gir du 200 NOK). Følg hele flygningen på Norwegian og UNICEF sine Facebook-sider denne uken.

Kontaktpersoner for pressen:
Norwegian: Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 454 56 012
UNICEF: Truls Brekke, tlf. 951 07 878

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 100 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,8 år (per januar 2014). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway