Gå videre til innhold
Norwegian åpner base i Barcelona og lanserer flere nye ruter

Pressemelding -

Norwegian åpner base i Barcelona og lanserer flere nye ruter

Norwegian fortsetter å ekspandere i Europa og åpner ny base i Barcelona våren 2014. Samtidig lanserer selskapet fire nye ruter fra Barcelona til Sandefjord Torp, Hamburg, Berlin og Warszawa.  

Basen i Barcelona er Norwegians sjette spanske base, i tillegg til Madrid, Alicante, Malaga, Las Palmas og Tenerife. 

- Vi åpner ny base i Barcelona for å møte den store etterspørselen etter direktefly til og fra Spanias nest største by og en av verdens vakreste byer. Vi har allerede i dag stor trafikk på Barcelona og ser et stort passasjerpotensiale fremover. Samtidig er det strategisk viktig for Norwegian med base her ettersom vi vurderer Barcelona som et aktuelt knutepunkt for langdistansetrafikk, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- Barcelona Air Route Development Committee (BARDC) er glad for at Norwegian fortsetter å ekspandere i Barcelona og ser på byen vår som en viktig del av sin fremtidige strategi, ikke minst når det gjelder langdistanseflyvninger. Etableringen av en ny base vil ikke bare skape flere arbeidsplasser i den lokale flybransjen, men også i reiselivsnæringen generelt, sier Ricard Font, President of BARDC and Infrastructures and Mobility Deputy Secretary of Catalonia Government.

Tre basefly, fire nye direkteruter og kraftig kapasitetsøkning
Norwegian vil plassere tre nye fly av typen Boeing 737-800 på basen i Barcelona, rekruttere over 100 medarbeidere lokalt, samt lansere fire nye ruter fra april 2014.

Ruteprogram – nye destinasjoner

Barcelona – Sandefjord Torp: To ganger i uka på torsdag og søndag, med oppstart 3. april

Barcelona – Hamburg: Fire ganger i uka på tirsdag, torsdag, lørdag og søndag, med oppstart 3. april

Barcelona – Berlin: Tre ganger i uka, på mandag, onsdag, fredag, med oppstart 2. april

Barcelona – Warszawa: Tre ganger i uka, på tirsdag, torsdag og lørdag, med oppstart 3. april


Økt frekvens på eksisterende ruter

Stockholm – Barcelona: 13 ukentlige flygninger

Helsinki – Barcelona: Daglige flygninger

Barcelona – London: Daglige flygninger fra 31. mars


For mediehenvendelser:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816


Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 413 ruter til 125 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway