Gå videre til innhold
Norwegians første internasjonale flyvning gikk til Faro i Portugal 5. april 2003.
Norwegians første internasjonale flyvning gikk til Faro i Portugal 5. april 2003.

Pressemelding -

Norwegian feirer 20 år med internasjonale flyvninger

5. april 2003 lettet tre Norwegian-fly fra Oslo lufthavn Gardermoen med retning Portugal og Spania. Dette markerte startskuddet for selskapets internasjonale satsing og en milepæl i selskapets historie.

De første internasjonale flyvningene gikk til Faro i Portugal samt Malaga og Murcia i Spania. I løpet av disse årene har omkring 17 millioner kunder reist med Norwegian mellom Norge og Portugal og Spania.

– Rutene vi lanserte den gangen ble godt tatt imot, og takket være en vedvarende tillit fra kundene har vi kunnet utvide rutenettverket og tilbudet vårt år for år. Fra de første rutene til Portugal og Spania, flyr vi i sommer til 116 destinasjoner, hvorav 13 er helt nye i år, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

20 år etter den første internasjonale flyvningen fortsetter Portugal og Spania å være feriefavoritter for reiseglade nordmenn, og Norwegian flyr i sommer til tre destinasjoner i Portugal og ni destinasjoner i Spania. Porto er en helt ny rute i år, og den første avgangen er satt til 23. juni. Fra Norge flyr selskapet direkteruter til Spania fra Stavanger, Haugesund, Bergen, Trondheim, Ålesund, Torp og Oslo.

Norwegian er det største norske flyselskapet og har for tiden omtrent 4 500 ansatte. Hovedvekten av de ansatte er i Norge og er tilsatt ved de norske basene i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger eller på hovedkontoret på Fornebu. Selskapet har også ansatte ved baser i de andre nordiske landene, og har kontorer i Riga og Barcelona samt baser i Alicante og Malaga. Norwegian er med dette en viktig arbeidsgiver innen luftfart også i Spania med omkring 650 ansatte. I 2022 hadde selskapet 18 millioner passasjerer.

Feirer 20 år med internasjonale flyvninger
Feirer 20 år med internasjonale flyvninger. Fra ventre bak: Carl Hampus Stefan Hessel, Lars Eriksson, Mika Sihvonen, Daniel Larsen, Jonathan Emil Graf og Ayman Mustafa Alsayyed Ali. Foran: Lukasz Toczko og Christina H. Gabrielsen. Ansatte fra Red Handling og Norwegian piloter og kabinansatte.

Norwegian ble etablert i september 2002 og startet da med fire innenriksruter. I sommer vil selskapet ha 80 fly i drift, og trafikkerer 300 ruter til 116 destinasjoner.

Norwegians ruter til Spania i sommersesongen:
Malaga, Alicante, Barcelona, Bilbao, Ibiza, Las Palmas, Madrid, Palma, Tenerife.

Norwegians ruter til Portugal i sommersesongen:
Faro, Lisboa og Porto.

For flere reisemål: norwegian.com

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway