Gå videre til innhold
Norwegian feirer 20 år og mer enn 300 millioner passasjerer

Pressemelding -

Norwegian feirer 20 år og mer enn 300 millioner passasjerer

Norwegian feirer i dag at det er nøyaktig 20 år siden flyselskapet kom på vingene. Siden oppstarten har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian.

Den 1. september klokken 14:00 i 2002 gikk det første Boeing 737-flyet fra Oslo til Bergen, og dette regnes som startskuddet for Norwegian. I løpet av de siste 20 årene har selskapet ønsket mer enn 300 millioner passasjer om bord. Bare mellom Oslo og Bergen har 15 millioner passasjerer reist med selskapet.

Norwegian er Norges største flyselskap med 4 000 ansatte, de aller fleste i Norge. Samtidig har selskapet hele Norden som sitt hovedmarked, og et bredt rutenett mellom Norden og resten av Europa. Selskapet har gått fra fire innenriksruter i 2002 til 280 ruter til 108 destinasjoner i sommer.

– Norwegians utvikling gjennom de siste 20 årene hadde ikke vært mulig uten passasjerene våre, og vi ble tatt godt imot da vi fra første dag kom inn i markedet med ett klart mål; alle skal ha råd til å fly. Ikke alle likte å få konkurranse, men siden den gang har flyprisene gått ned og Norwegian har gjort det mulig for veldig mange å reise. Så det er passasjerene og medarbeiderne våre vi først og fremst kan takke for at Norwegian er en 20-åring med fremtiden foran seg, sier konsernsjef Geir Karlsen.

I oppstartsåret 2002 fløy Norwegian 7 fly med rundt 300 ansatte i luften og på hovedkontoret. Året etter, som var det første hele driftsåret, reiste i overkant av 1,2 millioner passasjerer med Norwegian. Til sammenligning hadde selskapet 2,2 millioner passasjerer bare i juli måned i år.

20-årsfeiringen ble markert på Oslo Lufthavn Gardermoen i forbindelse med jubileumsflyvningen til Bergen, nøyaktig 20 år etter den aller første Norwegian-flyvningen. Til stede for å gratulere var grunnlegger Bjørn Kjos, statssekretær Jacob Bjelland fra Samferdselsdepartementet, og konsernsjef Abraham Foss i Avinor.

Bjørn Kjos og Geir Karlsen
Konsernsjef Geir Karlsen(t.h.) i Norwegian og grunnlegger Bjørn Kjos(t.v.) deltok begge på markeringen av 20-årsjubiléet på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Orginaluniformer fra 2002
Kabinansatte har på seg samme uniformer som ble brukt i 2002. Her sammen med Geir Karlsen.

Geir Karlsen
Alle passasjerer om bord på jubileumsflyvningen fra Oslo til Bergen mottok i dag et reisegavekort. Konsernsjef Geir Karlsen er her i samtale med passasjerer.

Emner


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway