Gå videre til innhold
Norwegian gjenåpner baser i Stavanger, Bergen og Trondheim

Pressemelding -

Norwegian gjenåpner baser i Stavanger, Bergen og Trondheim

Norge åpner opp, og i dag gjenåpner Norwegian basene på flyplassene i Stavanger, Bergen og Trondheim.

Siden mai har Norwegian opplevd en stadig økning i etterspørselen etter flyreiser. Etter at de nasjonale smitteverntiltakene ble fjernet forrige uke, og myndighetene samtidig varslet at de globale reiserådene ville bli opphevet 1. oktober, har selskapet opplevd en svært stor økning i billettsalget. Den gradvis økende trafikken er bakgrunnen for at Norwegian gjenåpner basene.

− Dagen i dag er en merkedag, og det er veldig hyggelig å gjenåpne basene på Sola, Flesland og Værnes. For selskapets ansatte med røtter i disse regionene gir hjemmebasene tilhørighet og en enklere hverdag, og som selskap gir det oss et godt fotfeste i viktige byer i Norge. Vi har mange lojale kunder som flyr til og fra disse byene, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

I mars 2020 parkerte Norwegian så å si alle flyene i flåten, og det har siden da vært lav eller ingen aktivitet på basene. Basene ble formelt stengt 10. november i fjor.

Fra basene på Sola, Flesland og Værnes flyr Norwegian til byer i Norge, og til populære destinasjoner i Europa.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway