Gå videre til innhold
Piloter og kabinansatte fra Norwegian og Widerøe. Foto: Norwegian.
Piloter og kabinansatte fra Norwegian og Widerøe. Foto: Norwegian.

Pressemelding -

Norwegian-konsernet hadde 1,4 millioner passasjerer i januar

I januar hadde Norwegian Air Shuttle 1 138 621 passasjerer mens Widerøe hadde 246 326 passasjerer. Dette betyr at Norwegian-konsernet totalt hadde 1 384 947 millioner passasjerer. Norwegian Air Shuttle økte fyllingsgraden til 83,1 prosent i januar som er opp fem prosentpoeng sammenlignet med samme periode i fjor.

–For første gang inkluderer vi trafikktallene til Widerøe, og totalt hadde vi i Norwegian og Widerøe nær 1,4 millioner passasjerer i årets første måned. For Norwegian er det svært positivt at fyllingsgraden øker med fem prosent poeng sammenlignet med januar i fjor. Vi ser at etterspørselen til reisemål omkring Middelhavet holder seg spesielt godt, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 1 138 621 passasjerer i januar. Kapasiteten (ASK) var 1 820 millioner setekilometer, som er ned tre prosent fra året før, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 512 millioner setekilometer. I januar hadde Norwegian i gjennomsnitt 63 fly i drift, og 99 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var på 76,7 prosent, og ble sterkt påvirket av de mange vinterstormene.

–Det krevende været med mange vinterstormer har hatt betydelig innvirkning på driften denne måneden. Jeg vil rette en stor takk til alle mine kollegaer som jobber utrettelig for å sikre at kundene kommer frem til sine destinasjoner så effektivt som mulig, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

For 2024 har Norwegian sikret drivstoff for nær 50 prosent av det forventede forbruket til nåværende markedspriser.

I desember kunngjorde Konkurransetilsynet at Norwegian fikk tillatelse til å kjøpe Widerøe, og transaksjonen ble gjennomført 12. januar. Det er igangsatt flere prosjekter som har som formål å gjøre reiser med Widerøe og Norwegian sømløse. Ett eksempel på dette omhandler bakketjenestene, der Norwegian nå bruker Widerøe Ground Handling på flere flyplasser i Norge.

Vedlegget med oversikt over trafikktallene inkluderer nå også tall fra Widerøe på egen side. Widerøe har økt produksjonen med fire prosent i januar sammenlignet med samme periode i fjor, samtidig som antall passasjerer øker med åtte prosent. Kabinfaktoren er var opp tre prosentpoeng.

Widerøe publiserer separat pressemelding og den ligger i presserommet her.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, X, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway