Gå videre til innhold
Boeing 787 Dreamliner.
Boeing 787 Dreamliner.

Pressemelding -

Norwegian lanserer fire nye direkteruter mellom Spania og USA – ny langdistansebase i Barcelona

Norwegian lanserer for første gang direkteruter mellom Spania og USA. Selskapet vil fra sommeren 2017 fly mellom Barcelona og New York, Los Angeles, San Francisco og Fort Lauderdale. Norwegian lanserer også en ny rute mellom København og San Fransisco som åpner i mars neste år.

Den internasjonale ekspansjon fortsetter for Norwegian. Selskapet lanserer i dag fire helt nye ruter mellom Barcelona og New York (EWR), Los Angeles (LAX), San Francisco (OAK) og Fort Lauderdale/Miami (FLL). Rutene har oppstart i juni 2017. Norwegian har allerede en stor virksomhet i Spania med syv baser, over 1000 medarbeidere og et stort rutenett i Europa, inkludert innenriksruter i Spania. Nå etableres også en base i Barcelona for den nye langdistanseoperasjonen.

- Lanseringen av direkteruter mellom Barcelona og USA er en ny milepæl for Norwegian. Spania er et viktig marked for oss hvor vi har blitt tatt meget godt imot helt siden oppstarten. Mange spanjoler velger å fly på Norwegians spanske innenriksruter og rutene til andre deler av Europa. Stadig flere amerikanere flyr også med oss til Europa, og vi ser fram til å ønske enda flere reisende på begge sider av Atlanteren velkommen om bord våre nye Dreamlinere neste sommer, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian lanserer også en ny rute mellom København og San Fransisco (OAK) med oppstart våren 2017. Med dagens lanseringer tilbyr Norwegian langdistanseruter mellom USA og Oslo, Stockholm, København, London, Paris og Barcelona.

- Nye ruter mellom kontinentene er godt nytt for turismen og den lokale økonomien, og vi er glade for å bidra til økt verdiskaping og flere arbeidsplasser både i Europa og i USA. Dette er likevel bare begynnelsen. Med en bestilling på over 260 fly, kommer vi til å åpne mange nye ruter i fremtiden, sier Kjos.

Fra lokalt til globalt selskap
Norwegian lanserte sin første langdistanserute i 2013 mellom Oslo og New York. I takt med selskapets leveranse av flere nye Boeing 787 Dreamlinere, har antallet transkontinentale ruter økt og den internasjonale strategien er i ferd med å realiseres. I 2014 åpnet Norwegian ruter mellom London og USA, og i august i år åpnet selskapet ruter mellom Paris og USA. Norwegian har nå 42 ruter mellom Oslo, Stockholm, København, London, Paris, Barcelona og USA, samt mellom Skandinavia og Thailand. Norwegian tilbyr i dag flere ruter mellom Europa og USA enn noe annet europeisk flyselskap.

I dag har Norwegian langdistansebaser i New York, Fort Lauderdale, London og Bangkok, og har til sammen nærmere 500 medarbeidere i USA. Ingen andre ikke-amerikanske flyselskap har flere medarbeidere i USA enn Norwegian. Norwegian flyr nå langdistanseruter til ni destinasjoner i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico og St. Croix. I vintersesongen flyr Norwegian dessuten fra de franske karibiske øyene Martinique og Guadeloupe til Boston, New York og Baltimore/Washington. I tillegg tilbyr selskapet en rute fra Guadeloupe til Fort Lauderdale.

Kontakt for pressen:
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen: tlf. 45 45 60 12

Emner

Kategorier


Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway