Gå videre til innhold
Hanna Andersson ble overasket på Stockholm Arlanda flyplass som passasjer nummer fire millioner.
Hanna Andersson ble overasket på Stockholm Arlanda flyplass som passasjer nummer fire millioner.

Pressemelding -

Norwegian markerer ny milepæl: Fire millioner passasjerer har reist med selskapet interkontinentalt

Norwegian feirer i dag at over fire millioner passasjerer har benyttet seg av selskapets langdistanseruter mellom Europa og USA, samt Europa og Thailand siden oppstarten i 2013. Totalt tilbyr Norwegian nå 51 interkontinentale ruter.

Langdistanseoperasjonen ble lansert i 2013, da den første flyvningen gikk fra Gardermoen til JFK-flyplassen i New York. Siden den gang har selskapet lansert mange nye interkontinentale ruter og hele 4,2 millioner har nå fløyet med Norwegian mellom Europa og USA, samt Europa og Thailand. Over 1,2 millioner har reist langdistanse med selskapets splitter nye Dreamlinere fra Oslo.

- På mindre enn fire år har over fire millioner passasjerer valgt å fly med oss mellom kontinentene. Det viser at god kvalitet til en lav pris blir godt mottatt i markedet. Disse rutene er ikke bare positivt for de reisende, men fører også til økt turisme og verdiskaping lokalt der vi flyr. Dette er bare begynnelsen på vår interkontinentale satsning. Vi har 30 Dreamlinere i bestilling og ser frem til å lansere mange spennende interkontinentale ruter i fremtiden, sier konsernsjef i Norwegian Bjørn Kjos.

For å markere milepælen overrasket Norwegian passasjerer i Stockholm, London, Paris og Los Angeles med premiumbilletter til valgfri destinasjon i USA eller Thailand.

- Å være passasjer nummer fire millioner er veldig gøy. Det er ekstra stas fordi vi er på vei til Bangkok for å gifte oss. For en fin bryllupsgave, sier Hanna Andersson som ble overasket på Stockholm Arlanda flyplass.

Om Norwegian sine langdistanseruter
I dag tilbyr Norwegian direkteruter mellom Skandinavia og åtte destinasjoner i USA, samt mellom Skandinavia og Bangkok i Thailand. Norwegian tilbyr også direkteruter mellom London og USA, Paris og USA, og fra juni vil Norwegian også fly direkte mellom Barcelona og USA. Rutene flys av selskapets Boeing 787 Dreamliner.

For to uker siden lanserte Norwegian ti nye transatlantiske ruter mellom USAs østkyst og Irland, Nord-Irland og Skottland, og i forrige uke lanserte selskapet to nye ruter mellom Bergen og USAs østkyst. Disse rutene vil flys av selskapets splitter nye Boeing 737 MAX.

Norwegians langdistanseruter fra Oslo Gardermoen:
Oslo (OSL) – New York (JFK)
Oslo (OSL) – Los Angeles (LAX)
Oslo (OSL) – Oakland (OAK)
Oslo (OSL) – Fort Lauderdale (FLL)
Oslo (OSL) – Orlando (MCO)
Oslo (OSL) – Boston (BOS)
Oslo (OSL) – Las Vegas (LAS)
Oslo (OSL) – San Juan (SJU)
Oslo (OSL) – Bangkok (BKK)

Kontaktperson for pressen:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Emner

Kategorier


Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 6000 ansatte. I dag opererer Norwegian 450 ruter til rundt 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 120 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet avThe International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway