Gå videre til innhold
Hanna Andersson ble overasket på Stockholm Arlanda flyplass som passasjer nummer fire millioner.
Hanna Andersson ble overasket på Stockholm Arlanda flyplass som passasjer nummer fire millioner.

Pressemelding -

Norwegian markerer ny milepæl: Fire millioner passasjerer har reist med selskapet interkontinentalt

Norwegian feirer i dag at over fire millioner passasjerer har benyttet seg av selskapets langdistanseruter mellom Europa og USA, samt Europa og Thailand siden oppstarten i 2013. Totalt tilbyr Norwegian nå 51 interkontinentale ruter.

Langdistanseoperasjonen ble lansert i 2013, da den første flyvningen gikk fra Gardermoen til JFK-flyplassen i New York. Siden den gang har selskapet lansert mange nye interkontinentale ruter og hele 4,2 millioner har nå fløyet med Norwegian mellom Europa og USA, samt Europa og Thailand. Over 1,2 millioner har reist langdistanse med selskapets splitter nye Dreamlinere fra Oslo.

- På mindre enn fire år har over fire millioner passasjerer valgt å fly med oss mellom kontinentene. Det viser at god kvalitet til en lav pris blir godt mottatt i markedet. Disse rutene er ikke bare positivt for de reisende, men fører også til økt turisme og verdiskaping lokalt der vi flyr. Dette er bare begynnelsen på vår interkontinentale satsning. Vi har 30 Dreamlinere i bestilling og ser frem til å lansere mange spennende interkontinentale ruter i fremtiden, sier konsernsjef i Norwegian Bjørn Kjos.

For å markere milepælen overrasket Norwegian passasjerer i Stockholm, London, Paris og Los Angeles med premiumbilletter til valgfri destinasjon i USA eller Thailand.

- Å være passasjer nummer fire millioner er veldig gøy. Det er ekstra stas fordi vi er på vei til Bangkok for å gifte oss. For en fin bryllupsgave, sier Hanna Andersson som ble overasket på Stockholm Arlanda flyplass.

Om Norwegian sine langdistanseruter
I dag tilbyr Norwegian direkteruter mellom Skandinavia og åtte destinasjoner i USA, samt mellom Skandinavia og Bangkok i Thailand. Norwegian tilbyr også direkteruter mellom London og USA, Paris og USA, og fra juni vil Norwegian også fly direkte mellom Barcelona og USA. Rutene flys av selskapets Boeing 787 Dreamliner.

For to uker siden lanserte Norwegian ti nye transatlantiske ruter mellom USAs østkyst og Irland, Nord-Irland og Skottland, og i forrige uke lanserte selskapet to nye ruter mellom Bergen og USAs østkyst. Disse rutene vil flys av selskapets splitter nye Boeing 737 MAX.

Norwegians langdistanseruter fra Oslo Gardermoen:
Oslo (OSL) – New York (JFK)
Oslo (OSL) – Los Angeles (LAX)
Oslo (OSL) – Oakland (OAK)
Oslo (OSL) – Fort Lauderdale (FLL)
Oslo (OSL) – Orlando (MCO)
Oslo (OSL) – Boston (BOS)
Oslo (OSL) – Las Vegas (LAS)
Oslo (OSL) – San Juan (SJU)
Oslo (OSL) – Bangkok (BKK)

Kontaktperson for pressen:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Emner

Kategorier


Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 6000 ansatte. I dag opererer Norwegian 450 ruter til rundt 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 120 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet avThe International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway