Gå videre til innhold
Norwegian med 1,3 millioner passasjerer i desember

Pressemelding -

Norwegian med 1,3 millioner passasjerer i desember

Norwegian hadde i desember 2023 mer enn 1,3 millioner passasjerer. Fyllingsgraden var på 83,6 prosent, 6 prosentpoeng mer enn i samme periode i 2022. I 2023 hadde Norwegian totalt over 20 millioner passasjerer. En økning på 16 prosent fra året før.

– Med mer enn 1,3 millioner passasjerer i desember ender vi med et samlet passasjertall på mer enn 20 millioner i året som gikk. Jeg er svært glad for å se at fyllingsgraden øker betraktelig sammenlignet med desember året før. Det er samtidig oppløftende å se at den gode bookingtrenden fra 2023 ser ut til å fortsette også i 2024. Nå ser vi at mange benytter den pågående nyttårskampanjen for å bestille sine neste reiser, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 1 308 441 passasjerer i desember, noe som er relativt likt med desember 2022. Kapasiteten (ASK) var 2 013 millioner setekilometer, som er ned fem prosent fra året før, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 684 millioner setekilometer. I desember hadde Norwegian i gjennomsnitt 65 fly i drift, og 99,5 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var på 70,4 prosent, og ble sterkt påvirket av stormen Pia. Allikevel landet 93 prosent av alle flyvningene denne måneden på tid eller innenfor en time av planlagt ankomst.

I 2023 valgte 20,6 millioner passasjerer å fly med Norwegian, og dette er en økning i antall passasjerer på 16 prosent. Kapasiteten økte med 18 prosent, mens fyllingsgraden hadde en økning på 2 prosentpoeng til 84,7 prosent.

– I dagene før julaften ble driften påvirket av vinterstormen Pia, men takket være en iherdig innsats og god planlegging fra kolleger i hele selskapet, fikk vi på kort tid satt opp flere ekstra flyvninger for å kunne fly kundene hjem til julefeiring, sier Geir Karlsen.

I desember meldte Konkurransetilsynet at Norwegian får kjøpe Widerøe, og transaksjonen vil gjennomføres senere denne måneden. De to selskapene utfyller hverandre på en god måte, og vil gi kundene et bedre rutetilbud og muligheter for sømløse reiser i Norge og internasjonalt.

I desember lanserte Norwegian nye ruter fra byer i Norge til Rhodos, Palma, Edinburgh og Istanbul. Sommerprogrammet inneholder i alt mer enn 330 ruter til over 120 destinasjoner.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, X, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway