Gå videre til innhold
Norwegian med beste kvartalsresultat noensinne

Pressemelding -

Norwegian med beste kvartalsresultat noensinne

Norwegian legger i dag frem det beste kvartalsresultatet selskapet har hatt siden oppstarten. Nettoresultatet var på 993 millioner kroner i tredje kvartal, en forbedring på 160 millioner kroner fra fjoråret. Fyllingsgraden var 91 prosent. Den sterkeste veksten i antall passasjerer hadde Norwegian i Spania.

Til sammen 8,6 millioner passasjerer fløy med Norwegian i tredje kvartal – en økning på 12 prosent. Den sterkeste veksten i antall passasjerer hadde Norwegian i Spania, primært grunnet nye, spanske innenriksruter. Spania er nå Norwegians nest største marked målt i antall passasjerer. Også antall amerikanske passasjerer øker betydelig. Samtidig med den internasjonale veksten opprettholder Norwegian jevnt over markedsandelene i Norden. Nye ruter mellom Paris og USA startet i juli og nye ruter mellom Barcelona og USA ble lansert i september.

Fyllingsgraden i tredje kvartal var 91,3 prosent, og fullere fly innebærer en reduksjon i utslipp per passasjerkilometer. Hittil i år er tre fabrikknye Boeing 787 Dreamliner og 14 Boeing 737-800 tatt inn i flåten. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, har Norwegian en av verdens mest moderne flyflåter.

Norwegian omsatte for 8,4 milliarder kroner dette kvartalet, en økning på 15 prosent fra tilsvarende kvartal året før. Samlet kapasitetsvekst (ASK) og trafikkvekst (RPK) var på 17 prosent i tredje kvartal.

– Jeg er svært godt fornøyd med at våre trofaste kunder verden over fortsetter å fly Norwegian. Utviklingen er jevnt god i alle markeder, men den største veksten ser vi i Spania, spesielt på innenriksrutene. Rutene mellom London og Paris og USA har også en god utvikling, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Kåret til Europas ledende lavprisselskap
Også i dette kvartalet mottok selskapet en bransjepris. For andre året på rad ble Norwegian kåret til «Europas ledende lavprisselskap» av World Travel Awards.

 – Fornøyde kunder er helt avgjørende og gode tilbakemeldinger fra bransjekolleger er hyggelig. Uten alle våre dyktige medarbeidere ville ikke dette vært mulig, sier Kjos.


Se vedlagte kvartalsrapport for flere tall og detaljer.


Kontaktpersoner:
Finansdirektør Frode Foss, tel. 91 63 16 45
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tel. 97 55 43 44

Emner

Kategorier


Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway