Gå videre til innhold
Norwegian med beste kvartalsresultat noensinne

Pressemelding -

Norwegian med beste kvartalsresultat noensinne

Norwegian legger i dag frem det beste kvartalsresultatet selskapet har hatt siden oppstarten. Nettoresultatet var på 993 millioner kroner i tredje kvartal, en forbedring på 160 millioner kroner fra fjoråret. Fyllingsgraden var 91 prosent. Den sterkeste veksten i antall passasjerer hadde Norwegian i Spania.

Til sammen 8,6 millioner passasjerer fløy med Norwegian i tredje kvartal – en økning på 12 prosent. Den sterkeste veksten i antall passasjerer hadde Norwegian i Spania, primært grunnet nye, spanske innenriksruter. Spania er nå Norwegians nest største marked målt i antall passasjerer. Også antall amerikanske passasjerer øker betydelig. Samtidig med den internasjonale veksten opprettholder Norwegian jevnt over markedsandelene i Norden. Nye ruter mellom Paris og USA startet i juli og nye ruter mellom Barcelona og USA ble lansert i september.

Fyllingsgraden i tredje kvartal var 91,3 prosent, og fullere fly innebærer en reduksjon i utslipp per passasjerkilometer. Hittil i år er tre fabrikknye Boeing 787 Dreamliner og 14 Boeing 737-800 tatt inn i flåten. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, har Norwegian en av verdens mest moderne flyflåter.

Norwegian omsatte for 8,4 milliarder kroner dette kvartalet, en økning på 15 prosent fra tilsvarende kvartal året før. Samlet kapasitetsvekst (ASK) og trafikkvekst (RPK) var på 17 prosent i tredje kvartal.

– Jeg er svært godt fornøyd med at våre trofaste kunder verden over fortsetter å fly Norwegian. Utviklingen er jevnt god i alle markeder, men den største veksten ser vi i Spania, spesielt på innenriksrutene. Rutene mellom London og Paris og USA har også en god utvikling, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Kåret til Europas ledende lavprisselskap
Også i dette kvartalet mottok selskapet en bransjepris. For andre året på rad ble Norwegian kåret til «Europas ledende lavprisselskap» av World Travel Awards.

 – Fornøyde kunder er helt avgjørende og gode tilbakemeldinger fra bransjekolleger er hyggelig. Uten alle våre dyktige medarbeidere ville ikke dette vært mulig, sier Kjos.


Se vedlagte kvartalsrapport for flere tall og detaljer.


Kontaktpersoner:
Finansdirektør Frode Foss, tel. 91 63 16 45
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tel. 97 55 43 44

Emner

Kategorier


Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway