Gå videre til innhold
Norwegian med høy etterspørsel etter feriereiser i mai

Pressemelding -

Norwegian med høy etterspørsel etter feriereiser i mai

Norwegian hadde 1,9 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 84 prosent i mai. På ruter til populære feriedestinasjoner var fyllingsgraden 90 prosent. Norwegian er godt forberedt på å ta imot passasjerene i det som forventes å bli en travel sommer.

– Vi er godt fornøyde med trafikktallene for mai. Mange tjuvstartet reisesommeren og brukte helligdagene og langhelgene i mai for å ta seg et avbrekk på våre mange by- og stranddestinasjoner i Europa. Med 90 prosent hadde disse rutene den høyeste fyllingsgraden, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 1 900 211 passasjerer i mai, 17 prosent mer enn i samme måned i fjor. Kapasiteten (ASK) var 2 901 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 2 440 millioner setekilometer. I mai hadde Norwegian i gjennomsnitt 74 fly i drift, og 99,7 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var i mai på 84,9 prosent. Norwegian holdt punktligheten oppe også for mai måned til tross for betydelige utfordringer hos flytrafikksentralen på København flyplass. Problemene med trafikkavviklingen i Danmark forårsaket nær halvparten av alle innstillinger og forsinkelser denne måneden.

Ser frem mot en travel sommer

I mai tok Norwegian imot den siste leveransen av et nytt og moderne Boeing 737 MAX 8-fly før sommeren. Totalt er tretten av 81 fly nå av denne typen moderne og drivstoffeffektive fly. Denne flåtefornyelsen bidrar betydelig til Norwegians mål for å kutte klimautslipp.

– Jeg er glad for at vi har tatt inn alle de nye flyene som planlagt før sommeren og at vi har ønsket mange nye kolleger velkommen om bord. Det betyr at vi tar imot våre reisende utelukkende med egne fly og unngår å leie inn verken fly eller mannskap eksternt. Vi oppfordrer kunder som er avhengig av å reise med oss på bestemte tider i de mest travle ukene i juli om å bestille billetter så snart som mulig. Vi er godt forberedt for en travel sommer, sier Karlsen.

Emner


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway