Gå videre til innhold
Norwegian med høyeste antall passasjerer hittil i år

Pressemelding -

Norwegian med høyeste antall passasjerer hittil i år

Norwegian hadde over 2 millioner passasjerer i juni, det høyeste antallet reisende siden juli 2022. Fyllingsgraden var på 86 prosent. Boookingtallene for sommeren er positive, det samme gjelder utsiktene for etterspørselen etter flyreiser i august og september.

– Jeg er glad for at vi i juni kunne ønske mer enn 2 millioner passasjerer velkommen på våre fly. Dette er det høyeste antallet reisende med oss så langt i år. Nå ser vi frem til å møte enda flere passasjerer i juli, som er den travleste reisemåneden i året, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 2 026 413 passasjerer i juni, 5 prosent mer enn i samme måned i fjor. Kapasiteten (ASK) var 3 130 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 2 686 millioner setekilometer. I juni hadde Norwegian i gjennomsnitt 78 fly i drift, og 99,6 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var i juni på 76,4 prosent. 95,5 prosent av alle flyvninger landet likevel til oppsatt tid eller inntil én time senere.   

Kapasiteten i juni var den høyeste så langt i år og den vil fortsette å øke i juli. Utfordringene med trafikkavviklingen ved København lufthavn som påvirket driften i juni er forbedret. Norwegian ble i mai kåret til Europas mest punktlige flyselskap av analyseselskapet Cirium.

Styrker posisjonen som et ledende nordisk flyselskap

– Til tross for at driften ble påvirket av utfordringer med trafikkreguleringen spesielt i Danmark og Frankrike, var punktligheten som målt ved ankomst innen 60 minutter etter oppsatt tid tilfredsstillende i juni. Det viser vår evne til å levere solid drift også under krevende forutsetninger. Selv om etterspørselen etter flyreiser har vært sterk, har vi fortsatt noen ledige seter til spontane reisende som vurderer å fly med oss til varme og solfylte strøk nå i sommerferien, sier Karlsen.

Boookingutsiktene for august og september er positive, og Norwegian fortsetter å styrke sin posisjon som et ledende nordisk flyselskap. Forrige måned kunngjorde Norwegian etableringen av et felles selskap sammen med Strawberry. Målet er å gi medlemmer av ulike fordelsprogrammer større valgmuligheter enn i dag. Selskapet vil skape en felles fordelsvaluta og plattform der medlemmer kan tjene og bruke poeng på tvers. I tillegg vil andre fordelsprogrammer inviteres inn i dette samarbeidet. Norwegian og Strawberry vil ha likt eierskap i det nye selskapet. Norwegian og Strawberry har til sammen rundt 7,5 millioner medlemmer i fordelsprogrammene sine i Norden. Flere detaljer om selskapet og fordelsvalutaen vil bli gjort kjent ved lanseringen senere i år.

Emner


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway