Gå videre til innhold
Norwegian med over 2 milliarder i resultat for tredje kvartal

Pressemelding -

Norwegian med over 2 milliarder i resultat for tredje kvartal

Norwegian hadde et resultat før skatt (EBT) på 2 050 millioner kroner i tredje kvartal 2023, det nest beste kvartalsresultatet i selskapets 21-årige historie. Norwegian har hatt en svært god sommer operativt og finansielt, og er også helt i Europa-toppen i punktlighet og regularitet.

I tredje kvartal 2023 hadde Norwegian et driftsresultat (EBIT) på 2 170 millioner kroner, tilsvarende en driftsmargin på 25 prosent. Det er det høyeste driftsresultatet i flyselskapets historie etter tredje kvartal 2019, da flåten var omtrent dobbelt så stor. Resultat før skatt (EBT) ble 2 050 millioner kroner. Kontantbeholdningen er forbedret til 9,4 milliarder kroner. Samtidig innløste Norwegian NAS13-obligasjonene som en del av det pågående arbeidet med å sikre at selskapet har en hensiktsmessig kapitalstruktur. Ved utgangen av kvartalet bestod Norwegians flåte av 85 fly.

I tredje kvartal 2023 hadde Norwegian 6,5 millioner passasjerer, sammenlignet med 6,1 millioner passasjerer i tredje kvartal 2022. Kapasiteten (ASK) var på 10,4 milliarder setekilometer. Passasjertrafikken (RPK) var på 9,1 milliarder setekilometer. Norwegian økte kapasiteten i den mest travle sommerperioden, slik at produksjonen var 20 prosent høyere enn i det foregående kvartalet. Fyllingsgraden var på 87,4 prosent, mot 88,8 prosent i samme periode i fjor.

I toppskiktet i Europa på regularitet og punktlighet

Andelen avganger innen 15 minutter etter ordinær tid var i tredje kvartal på 80,1 prosent, sammenlignet med 73,6 prosent i samme periode i fjor. Norwegian er ifølge analysebyrået Cirium blant Europas tre mest punktlige flyselskap. Regulariteten, antall gjennomførte flyvninger, var på 99,6 prosent – den høyeste regulariteten på nesten to år.

– Hele Norwegian-laget har bidratt til at vi nå kan se tilbake på et av de beste kvartalene i flyselskapets 21-årige historie. Jeg er svært godt fornøyd med at vi leverer et sterkt finansielt resultat. Samtidig er vi helt i Europa-toppen på operasjonell drift, med god punktlighet og et meget lavt antall kanselleringer. Vi får stadig gode tilbakemeldinger om at vi er det selskapet kundene kan stole på, og det er noe alle i Norwegian har æren for. I sommer har vi også tatt imot våre reisende utelukkende med egne fly og eget personale. Det har gjort at vi har gitt våre kunder en god Norwegian-opplevelse gjennom hele reisen. Vi er godt forberedt på å håndtere den roligere vinterperioden, og har blant annet redusert kapasiteten tilsvarende, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Godt posisjonert inn mot vinteren og neste sommer

Norwegians kunder setter pris på god punktlighet og et attraktivt og voksende rutenettverk. Det planlagte oppkjøpet av Widerøe og utviklingen av en felles plattform for fordelsprogrammer sammen med Strawberry vil bidra til at Norwegian forblir et foretrukket flyselskap på tvers av Norden.

– Selv om mange nå påvirkes av inflasjon og et høyt rentenivå, fortsetter kundene våre likevel å prioritere flyreiser høyt. Billettsalget er som forventet noe redusert i takt med normale sesongvariasjoner i etterspørselen. Samtidig fortsetter vi å tiltrekke oss et økende antall fritids- og forretningsreisende på tvers av Norden, sier Karlsen.

For sommeren 2024 planlegger Norwegian å ha en flåte på rundt 90 fly. Sommerprogrammet er lagt ut for salg, og ytterligere ruter til nye reisemål vil kunngjøres senere denne måneden.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, X, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway