Gå videre til innhold
Norwegian med sterk trafikkvekst i hele Europa

Pressemelding -

Norwegian med sterk trafikkvekst i hele Europa

Norwegian vokser kraftig i alle de europeiske markedene og flyene fylles godt, viser resultatet for tredje kvartal. Den aller sterkeste passasjerveksten har basen på London Gatwick, tett fulgt av Oslo Gardermoen og Stockholm Arlanda. Kvartalsresultat før skatt (EBT) ble på 604 millioner kroner, betydelig påvirket av store ekstrakostnader i forbindelse med innleie av erstatningsfly på langrutene. Samtidig gikk sommersalget tregere enn vanlig med godt sommervær i hele Nord-Europa.

Kvartalet er preget av en kraftig produksjonsvekst, med en økning på 31 prosent (ASK). Veksten er gjennomgående i alle markeder, og den aller sterkeste økningen i antall passasjerer har London-basen på Gatwick hvor Norwegian alene står for 90 prosent av veksten ved flyplassen. Selv med en solid kapasitetsvekst fylles flyene. Fyllingsgraden i tredje kvartal er 81 prosent, ned ett prosentpoeng sammenlignet med samme kvartal året før. På langdistanserutene har Norwegian hatt en fyllingsgrad på over 90 prosent.

Resultatet før skatt (EBT) ble 604 millioner kroner, mot 873 millioner i 2012. Kostnadene knyttet til innleie av erstatningsfly for Dreamlineren utgjorde 101 millioner kroner og trekker dermed ned kvartalsresultatet. Dette beløpet omfatter selve innleiekostnadene, ekstra drivstoff og kostnader til hotell, mat og drikke for forsinkede passasjerer. I tillegg til disse kostnadene har det gode sommerværet i Nord-Europa påvirket bestillingsmønsteret og medført at sommersalget har gått tregere i år enn tidligere, noe både Norwegian og andre europeiske flyselskap har fått merke.

Solid vekst i alle markeder

Vel 6 millioner passasjerer reiste med Norwegian i tredje kvartal. Det er 800 000 flere enn samme periode året før, og en økning på 16 prosent. Trafikkveksten (RPK) på 30 prosent var adskillig høyere, noe som også henger sammen med at hver Norwegian-passasjer nå flyr vesentlig lenger enn de gjorde for ett år siden.

– Dette har vært kvartal hvor vi ser tydelige resultater av den vekststrategien selskapet har lagt. Vi har en kraftig passasjerøkning i alle markeder og vi har greid å opprettholde en høy fyllingsgrad. Samtidig er resultatet vårt dette kvartalet betydelig påvirket av at vi måtte leie inn erstatningsfly for Dreamlineren. Det kom på toppen av at normalt reiselystne nord-europeere valgte å nyte sommeren hjemme fremfor å fly til sydligere strøk, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Se vedlagte kvartalsrapport for flere tall og detaljer.

Kontaktpersoner for pressen:

Finansdirektør Frode Foss, tel 91 63 16 45
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tel 97 55 43 44

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 382 ruter til 121 destinasjoner. I dag opererer Norwegian 382 ruter til 121 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 75 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I juni 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway