Gå videre til innhold
Norwegian med sterke trafikktall før sommersesongen

Pressemelding -

Norwegian med sterke trafikktall før sommersesongen

Norwegian hadde 1,5 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 81 prosent i mars. Den første vårmåneden markerer overgangen til sommerruteprogrammet med en betydelig økning i kapasiteten. Den sterke bookingtrenden fortsetter og ligger langt over nivået på samme tid i fjor.

– Mars har vært nok en meget solid måned for Norwegian. Måneden markerer overgangen til sommerruteprogrammet, der vi drar opp kapasiteten vår kraftig. Vi ser frem til å ønske et stort antall passasjerer velkommen ombord i løpet av de kommende månedene, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 1 502 366 passasjerer i mars, 60 prosent mer enn i samme måned i fjor. Kapasiteten (ASK) var 2 347 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 903 millioner setekilometer. I mars hadde Norwegian i gjennomsnitt 67 fly i drift, og 99,2 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som antall avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var i mars på 81 prosent – til tross for både krevende værforhold og streiker som påvirket flytrafikken i hele Europa. 95 prosent av alle flyvninger landet likevel til oppsatt tid eller inntil én time senere.

Sterk bookingtrend som overgår 2022

Norwegian ser fortsatt solid etterspørsel etter flyreiser med vedvarende høye bookingtall.

– Vi går inn i sommeren med positive utsikter. Bookingtallene våre er betydelig høyere nå enn på denne tiden i fjor. Det tyder på fortsatt høy etterspørsel etter flyreiser, spesielt til våre mange attraktive reisemål i varmere strøk, og vi forventer nok en travel reisesommer. Vi er veldig glade over at et voksende antall reisende velger Norwegian som sitt foretrukne flyselskap, sier Karlsen.

Norwegian tok nylig over deler av bakketjenestene på Oslo lufthavn Gardermoen, og fikk dermed også 150 nye medarbeidere. Norwegian Red Handling vil innledningsvis håndtere kundefunksjoner ved innsjekking, ombordstigning og ankomst.

– Vi er godt fornøyde med overtakelsen av bakketjenestene på Oslo lufthavn. Å ta ansvar for disse tjenestene er viktig for å forbedre kundenes reiseopplevelser, sier Karlsen.

På bakgrunn av et utvidet rutenettverk fortsetter Norwegian å rekruttere nye kabinansatte og øker flåten med nye moderne og drivstoffeffektive fly. Innen sommeren 2023 vil Norwegian ha tatt imot totalt 11 nye drivstoffeffektive Boeing 737 MAX 8-fly.

Med årets sommerprogram tilbyr Norwegian mer enn 300 ruter til 114 destinasjoner, inkludert til en rekke helt nye reisemål.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway