Gå videre til innhold
Norwegian med to millioner passasjerer i august

Pressemelding -

Norwegian med to millioner passasjerer i august

I den siste sommerferiemåneden hadde Norwegian to millioner passasjerer. Regulariteten var på nesten 100 prosent, mens fyllingsgraden var på nær 86 prosent.

– August ble nok en god måned for Norwegian. Vi gjennomførte så godt som alle planlagte flyvninger også denne måneden. Nå er vi spesielt glade for at billettbestillingene utover høsten ser gode ut og at de forretningsreisende vender tilbake, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 1 996 211 passasjerer i august, mot 790 220 i august 2021. Fyllingsgraden var på 85,5 prosent. Kapasiteten (ASK) var 2 998 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 2 563 millioner setekilometer. I august hadde Norwegian i gjennomsnitt 69 fly i drift, og 99,7 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, som er et mål på antall avganger som skjer innen 15 minutter etter ordinær tid, var i august 79 prosent. Likevel landet 96,5 prosent av alle flyvninger til oppsatt tid eller inntil én time senere.

– Kapasiteten ved flyplasser i Europa har bedret seg den siste tiden, og dette påvirker både driften vår og reiseopplevelsen til kundene våre positivt. Det er oppløftende for en samlet bransje at forholdene er i ferd med å normalisere seg ytterligere etter noen svært spesielle år i luftfarten, sier Karlsen.

Norwegian åpnet i august en ny direkterute mellom Trondheim og Manchester. Mot slutten av måneden og inn i september markerte selskapet sitt 20-årsjubileum, blant annet ved å ha et salg på flyreiser for denne høsten og vinteren.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte PDF.

(Oppdatert klokken 1630 med korrekt tall for punktlighet)

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway