Gå videre til innhold
Norwegian rapporterer driftsresultat (EBIT) på 1 502 millioner kroner for 2022

Pressemelding -

Norwegian rapporterer driftsresultat (EBIT) på 1 502 millioner kroner for 2022

Norwegian la i dag frem resultatet for fjerde kvartal 2022 samt foreløpig årsresultat. For hele året leverte Norwegian et driftsresultat (EBIT) på 1 502 millioner kroner. Flyselskapet minimerte tapet før skatt (EBT) til 80 millioner kroner i et kvartal som var preget av sesongbasert lavere etterspørsel. Dette viser Norwegians evne til å tilpasse kapasiteten og sikre kontantbeholdningen i overgangen fra en travel reisesommer inn i den roligere vintersesongen.

I fjerde kvartal 2022 leverte selskapet et negativt driftsresultat på 39 millioner kroner. Resultatet før skatt (EBT) ble på minus 80 millioner kroner i fjerde kvartal. Sterk likviditetsstyring gjorde at selskapet gikk ut av 2022 med en kontantbeholdning på 7,8 milliarder kroner. Ved årsskiftet bestod Norwegians flåte av 70 fly.

– For Norwegian var 2022 preget av sterk operasjonell drift i et år der luftfarten opplevde betydelige kapasitetsutfordringer på tvers av flypassene i Europa. For hele året leverer vi et driftsresultat (EBIT) på 1 502 millioner kroner, dette på tross av rekordhøye drivstoffpriser og en sterk amerikansk dollar, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

I fjerde kvartal 2022 hadde Norwegian 4,6 millioner passasjerer sammenlignet med 3,1 millioner passasjerer i fjerde kvartal 2021. Kapasiteten (ASK) var på 6,9 milliarder setekilometer, mens passasjertrafikken (RPK) var på 5,7 milliarder setekilometer. Fyllingsgraden økte til 81,4 prosent fra 77,0 prosent for samme periode året før.

Nordens mest punktlige flyselskap

Punktligheten ble påvirket av krevende værforhold ved flere europeiske flyplasser som forplantet seg til resten av nettverket. Andelen avganger innen 15 minutter etter ordinær tid var i fjerde kvartal på 82,3 prosent, sammenlignet med 87,8 prosent for samme kvartal året før. Samtidig er dette en betraktelig oppgang fra 73,6 prosent i foregående kvartal. Regulariteten, antall gjennomførte flyvninger, var på 99,4 prosent. Norwegian ble i 2022 kåret til Nordens mest punktlige flyselskap og blant de mest punktlige flyselskapene i hele Europa. Dette kommer frem i en rapport fra Cirium, et internasjonalt selskap som analyserer flystatistikk.

– At Norwegian i 2022 ble kåret til Nordens mest punktlige flyselskap er en anerkjennelse av alle våre dyktige kollegers innsats, og det er en viktig årsak til at et økende antall kunder velger å fly med oss, både på forretnings- og fritidsreiser. Nyttårssalget endte med over en million solgte seter i løpet av bare 14 dager, et lovende tegn på at vi har et spennende år foran oss, sier Karlsen.

Ser frem mot et sterkt 2023

Norwegian har et godt utgangspunkt for å ta rollen som et av Nordens ledende flyselskaper også i 2023. Norwegian tilbyr mer enn 300 ruter på tvers av Norden og til attraktive europeiske reisemål. Med en sterk merkevarelojalitet, en solid organisasjon og en robust finansiell situasjon, er Norwegian godt rustet til å takle kortsiktige svingninger i etterspørselen.

For å etterkomme den forventede høye etterspørselen i året som kommer, har Norwegian signert en intensjonsavtale om å lease seks Boeing 737 MAX 8-fly fra Air Lease Corporation (ALC), som forventes levert før sommersesongen. Disse flyene vil kompensere for forsinkede flyleveranser fra Boeing denne våren. Norwegian forventer å ha en flåte på 81 fly i sommersesongen 2023.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway