Gå videre til innhold
Norwegian Reward runder fire millioner medlemmer – 2000 nye kunder hver dag

Pressemelding -

Norwegian Reward runder fire millioner medlemmer – 2000 nye kunder hver dag

Norwegians lojalitetsprogram, Norwegian Reward, runder i dag fire millioner medlemmer. Hvert år øker medlemsmassen med over 750 000, noe som tilsvarer mer enn 2000 nye kunder hver dag.

Norwegian Reward er et av verdens mest generøse lojalitetsprogrammer for flypassasjerer og har nå nådd fire millioner medlemmer. 1 290 000 av disse er norske, men programmet har også et stort antall medlemmer internasjonalt.

- Vi er veldig fornøy med at fire millioner passasjerer har valgt å bli medlem av Norwegian Reward. Vi ser en stor medlemsvekst i nye markeder, spesielt i England og Spania, og fordelsprogrammet vokser med over 750 000 medlemmer hvert år, noe som tilsvarer 2000 nye kunder daglig. Lojalitet er viktig for oss og vi gjør alltid vårt ytterste for å gi passasjerene mest mulig valuta for pengene, sier Norwegian Reward-sjef Brede Huser.

I 2015 lanserte Norwegian Reward en rekke nye kundefordeler, noe som har gjort programmet enda mer fleksibelt for medlemmene. Hver gang medlemmer flyr eller bestiller hotell eller leiebil med utvalgte leverandører tjener de CashPoints. Disse kan brukes til å bestille flybilletter, helt uten restriksjoner.

- Norwegian Reward gjør det mulig for alle å tjene CashPoints, uansett hvor ofte de reiser. Opptjente CashPoints kan brukes når passasjerene vil, til hvilke produkter de ønsker, og alle våre seter er like tilgjengelige for de som betaler reisen med CashPoints, som for alle andre. Dette er helt unikt sammenliknet med alle andre lojalitetsprogrammer, sier Huser.

Om Norwegian Reward:
Hver gang man bestiller en reise med Norwegian, eller benytter tjenester fra Norwegian Reward sine partnere tjener man CashPoints som kan brukes til å betale for flybilletter. Dersom man i tillegg bruker kredittkort fra Bank Norwegian kan man tjene CashPoints på alt man handler (1% CashPoint på alle kjøp). Med Norwegian Reward får man også tilgang til en rekke andre fordeler som rabatter og ekstra Cashpoints når man bestiller leiebil, hotell og andre tjenester. For mer informasjon, vennligst besøk: https://no.norwegianreward.com/. Bonusprogrammet er helt gratis.

Kontaktperson:
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 97 55 43 44

Emner

Kategorier


Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway