Gå videre til innhold

Pressemelding -

Norwegian satser sterkt på Vestlandet – seks nye direkteruter fra Bergen

Norwegian satser sterkt på Vestlandsturismen og forretningsmarkedet fra Bergen. Selskapet åpner seks nye utenlandsruter til Bergen fra mars neste år. De nye reisemålene er København, Stockholm, Barcelona, Roma, Kreta-Chania og Antalya i Tyrkia. Samtidig blir det flere avganger til London, samt til Dubrovnik og Split i Kroatia.

Med den nye satsingen til Norwegian kan regionen få over 80 000 reisende til Bergen i løpet av ett år. Det vil utgjøre en omsetning på flere hundre millioner kroner i året, og bidra til en betydelig økning i antall arbeidsplasser på Vestlandet.

- Vi ønsker å være med på å utvikle Vestlandet som et fantastisk reisemål for utenlandske turister. Samtidig vet vi at det har vært en krevende tid også for turismen i regionen som følge av finanskrisen. Med vår sterke satsing kan vi fly inn over 80 000 passasjerer til Vestlandsregionen i løpet av ett år. Når vi ser dette i lys av vestlendingenes sterke ønske om et økt rutetilbud til blant annet London, Stockholm og København så mener vi alt ligger til rette for å stasjonere et nytt basefly i Bergen, sier Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian.

København og Stockholm vil flys hver dag, unntatt lørdag. Roma og Barcelona får to ukentlige avganger, mens Kreta og Antalya vil flys en gang i uka.

Norwegian har allerede lansert en direkterute mellom Bergen og Tromsø som starter opp i mars. Hensikten med ruten er i tillegg til å gi forretningsreisende et godt direktetilbud også å knytte to sterke turistregioner sammen.

To daglige avganger til London

Norwegian øker fra ti til tretten ukentlige avganger på ruten Bergen – London fra vinteren 2010. Mandag til fredag og søndag vil Norwegian fly to daglige avganger.

De nye avgangene vil forbedre fleksibiliteten for de reisende, enten man skal til London i forbindelse med jobb eller fritid.

De nye rutene kommer i salg i dag 4. desember.


Kontaktpersoner:

Daniel Skjeldam, kommersiell direktør, tlf 907 42073

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 489 94440

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway