Gå videre til innhold
Norwegian slipper ruter for vintersesongen 2024-2025

Pressemelding -

Norwegian slipper ruter for vintersesongen 2024-2025

I det den norske vinteren når sitt klimaks, slipper Norwegian ruter for neste vintersesong med totalt 159 ruter til 71 destinasjoner. Selskapet fortsetter med hyppige avganger innenriks og til populære destinasjoner i Europa fra de nordiske hovedstedene.

– Vi fortsetter å fly ruter til populære reisemål der nordmenn kan tine litt mens den norske vinteren utfolder seg her hjemme. Vi flyr derfor hyppig til blant annet Gran Canaria, Tenerife, Alicante, Malaga og Barcelona. Berlin, Paris, Krakow og London fortsetter å være storbyfavoritter, og vi har høy frekvens og konkurransedyktige priser på flyreiser til disse byene, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian

Vinterhalvåret er en fin periode for reiser, uansett om man er på jakt etter adrenalinfylte vinterreiser, storbyferie eller en avslappende strandferie. Selskapet fortsetter med direkteruter til spennende destinasjoner i Europa fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. I tillegg tilbyr selskapet direkteflyvninger til Alicante fra både Haugesund og Ålesund, fra Tromsø til London, København og Longyearbyen, og fra Sandefjord Lufthavn Torp til både Alicante og Las Palmas.

For den kommende vintersesongen 2024-2025, vil det være totalt 159 ruter til 71 destinasjoner for salg. Nye destinasjoner slippes på et senere tidspunkt.

Rutene fordeler seg som følgende i de nordiske landene:
Norge: 92
Sverige: 33
Danmark: 34
Finland: 10

Årsaken til at summen over ikke er lik 159 skyldes at enkelte ruter som går mellom to land er telt med i begge landene.

Norwegian opererer med et sommer- og et vinterprogram som byttes to ganger i året, i henholdsvis slutten av oktober og slutten av mars. Om noen uker starter sommerprogrammet med over 330 ruter til over 120 destinasjoner. Blant en rekke mye besøkte destinasjoner inneholder også sommerprogrammet noen nyheter, deriblant fra Oslo til Istanbul, Bodrum, Lyon, Montpellier og Basel.

Norwegian er i toppsjiktet i Europa på punktlighet og er kåret til ett av de mest punktlige flyselskapene i Europa i 2023. Norwegian er godt posisjonert i markedet med et attraktivt rutetilbud, en moderne flyflåte og høy tillitt blant de reisende.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, X, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway