Gå videre til innhold
Norwegians Boeing 737-800.
Norwegians Boeing 737-800.

Pressemelding -

Norwegians fem nye direkteruter fra Norge tar av

Hele fem nye direkteruter i og fra Norge har oppstart den kommende uken; den første tok av i dag. Reisende fra Bergen, Trondheim og Tromsø har nå enda flere valgmuligheter med Norwegian.

Det er Bergen som trekker det lengste strået og stikker av med hele fire nye direkteruter denne høsten, både innenlands og utenlands. Med ruter til Gdansk, Manchester, Tenerife og Palanga får reiselystne bergensere enda flere reisemål å velge mellom. I tillegg er det oppstart på den nye ruten mellom Trondheim og Tromsø i morgen, mandag.

- Vi er glade for å kunne tilby reiselystne nordmenn enda større valgfrihet. Så langt har de nye rutene blitt tatt godt imot, sier Magnus Thome Maursund, direktør for ruteutvikling i Norwegian.

- De nye rutetilbudet fra Bergen er variert og tilbyr alt fra storby til strandliv. Ruten til Manchester er kanskje spesielt gode nyheter for alle fotballfans som vil følge Solskjær og Manchester United, eller Liverpool-fans som kan reise 45 minutter fra flyplassen i Manchester vestover til Anfield, sier Thome Maursund.

- Vi er veldig glade for at Norwegian satser på Bergen lufthavn. De nye rutene vil bli et fint tilskudd til direkteruteprogrammet fra Flesland, sier Helge Eidsnes, lufthavndirektør på Bergen lufthavn Flesland. - Jeg er sikker på at fotballentusiastene er klare for startskuddet til Manchester-ruten. Gdansk og Tenerife vet vi er populære destinasjoner, og utvidet rutetilbud blir garantert kjærkomment. Palanga er kanskje mer ukjent for mange, men kan bli en ny favoritt for Bergenserne, fortsetter Eidsnes.

Norwegian har også økt antall avganger på direkterutene fra Bergen til Alicante, og ruten mellom Bergen og Evenes forlenges til vinterrute.

Stor etterspørsel til Øst-Europa
Norwegians nye ruter til Gdansk i Polen og Palanga i Litauen starter også opp denne uken for å møte den økte etterspørselen på østeuropeiske ruter.

- Etterspørselen etter ruter mellom Norge og Øst-Europa er økende, både blant nordmenn og østeuropeere. Vi ser frem til å tilby rimelige billetter og god service om bord våre nye, mer miljøvennlige fly, sier Thome Maursund.

I tillegg til de nye rutene til Gdansk og Palanga, har Norwegian også økt antallet avganger fra Bergen til Krakow i Polen, samt fra Oslo til Szczecin i Polen.

Ny rute mellom Trondheim og Tromsø
Denne uken starter også Norwegians nye rute mellom Trondheim og Tromsø.

- Vi er glade for å tilby en direkterute mellom Trondheim og Tromsø og den ser allerede ut til å bli tatt godt imot, både blant jobb- og fritidsreisende, sier Thome Maursund.

Lufthavndirektør Marit Helene Stigen ved Trondheim lufthavn Værnes ønsker Norwegians direkterute mellom Trondheim og Tromsø velkommen.

- Et bedre rutetilbud bidrar til å knytte regionene tettere sammen. Dette er verdifullt både for våre næringslivs- og fritidsreisende, sier Stigen.

- Det er gledelig at Norwegian øker sitt rutetilbud fra Tromsø med en direkterute til Trondheim. Økt tilgjengelighet mellom Midt- og Nord-Norge er positivt både for næringsliv og fritidsreisende i begge regionene, sier Mona Ringstrand kommersiell sjef på Tromsø lufthavn.

Dette er de nye rutene:

  • To ukentlige avganger fra Bergen til Manchester fra 28.oktober
  • To ukentlige avganger fra Bergen til Gdansk fra 27.oktober
  • En ukentlig avgang fra Bergen til Tenerife fra 29.oktober
  • To ukentlige avganger fra Bergen til Palanga/Klaipeda fra 30.oktober
  • To ukentlige avganger mellom Trondheim og Tromsø fra 28.oktober

Emner

Kategorier


Norwegian er et av de største lavprisselskapene i verden med over 37 millioner reisende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 170 fly med en gjennomsnittsalder på 3,8 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har for andre gang blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017, 2018 og 2019 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax seks ganger. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway