Gå videre til innhold
Passasjerveksten fortsetter i Norwegian

Pressemelding -

Passasjerveksten fortsetter i Norwegian

Norwegian hadde 1 628 040 passasjerer i mai. Dette er en økning på 16 prosent fra forrige måned.

– Vi nærmer oss raskt høysesongen, og fortsetter den planlagte økningen i ruteprogrammet for å imøtekomme etterspørselen. Til tross for kapasitetsutfordringer ved enkelte flyplasser, gjennomfører vi nær 100 prosent av de 400 daglige flyvningene vi har satt opp, og det med høy grad av punktlighet, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Punktligheten, som er et mål på antall avganger som skjer innen 15 minutter etter ordinær tid, var i mai 84,9%. Dette er en økning fra 82,6% i april. Så mange som 97% av alle flyvninger landet til oppsatt tid eller inntil én time senere.

Antall passasjerer øker fra måned til måned, og selskapet registrerer at bestillinger frem mot sommeren og skoleferien fortsetter å øke. Svært mange har allerede bestilt reiser til typiske sol- og badesteder, og nå i den siste tiden er det flere som bestiller reiser til storbyer i Europa. I mai har selskapet åpnet flere ruter både til utlandet og innenlands, og enkelte innenriks sommerruter er også tilbake på programmet, som Bergen-Evenes, Bergen-Tromsø, og Oslo-Andøya.

Norwegian hadde 1 628 040 passasjerer i mai, mot 96 909 i mai 2021. Fyllingsgraden var på 79,2 prosent. Kapasiteten (ASK) var 2 459 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 947 millioner setekilometer. I mai hadde Norwegian i gjennomsnitt 64 fly i drift, og 99,7 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført.

Norwegian har som planlagt økt flyflåten betraktelig hittil i 2022, og vil i sommer ha 70 fly i drift. En nylig inngått intensjonsavtale med Boeing vil sikre Norwegian leveranser av nye fly av typen 737 MAX 8 i årene fremover. En stadig fornying av flyflåten vil gi passasjerene en enda mer behagelig reiseopplevelse i moderne og drivstoffeffektive fly.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte PDF.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway