Gå videre til innhold

Pressemelding -

Trafikktallene for april: Norwegian sterkt påvirket av stengt europeisk luftrom

Norwegians trafikktall ble i april kraftig påvirket av stengningen av store deler av det europeiske luftrommet grunnet vulkanaske. Nærmere 2 000 flygninger ble innstilt. Totalt 800 000 passasjerer fløy med Norwegian i april. Selskapet hadde en produksjonsvekst på 13 prosent denne måneden.

- April ble en utfordrende måned for Norwegian på grunn av myndighetenes stengning av europeisk luftrom, men vi er tilfreds med apriltallene tatt de omfattende driftsforstyrrelsene i betraktning.

Våre passasjerer har vært skadelidende, i tillegg til at vi har tapt minst 100 millioner kroner på dette. Vi har gjort alt vi har kunnet for å frakte strandede passasjerer hjem, og vi startet å fly så raskt forholdene tillot det. Vi er glade for at flygningene nå er tilbake til det normale, og vi er godt tilfreds med at vi nådde en punktlighet på 91 prosent i april til tross for store driftsforstyrrelser, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Yielden er estimert til 0,51 for april, noe som er 19 prosent lavere enn april 2009. Endringen skyldes blant annet endringer i ruteporteføljen og innfasing av 5 nye fly av typen Boeing 737-800 med større kapasitet og lavere enhetskostnad. Yielden ble også negativt påvirket av stengingen av europeisk luftrom. .

Kabinfaktoren for konsernet lå på 71 prosent i april, noe som er 8 prosentpoeng lavere enn samme måned i fjor. Reduksjonen skyldes til dels redusert passasjertilstrømning de første dagene etter at normal trafikk ble gjenopptatt.

Selskapet opererte 78,9 prosent av de planlagte flyvningene i april, hvorav 91,1 prosent gikk på oppsatt rutetid. Justert for driftsforstyrrelsene som skyldes stenging av luftrommet opererte Norwegian 96.6 prosent av de planlagte flyvningene.

Se pdf vedlagt for detaljerte tall.

Kontaktpersoner:

 

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 48 99 44 40

Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway