Open skies
Følg Norwegian

​Utenlandske Norwegian-reisende legger igjen 18 milliarder kroner i Norge og skaper rundt 24 000 arbeidsplasser

Pressemelding   •   mar 19, 2020 05:30 CET

Utenlandske reisende med Norwegian bidro til en meromsetning i norsk næringsliv på 18 milliarder kroner i 2019. De reisendes forbruk skapte dermed grunnlag for 24 000 arbeidsplasser i hele landet, primært på hoteller restauranter og turistattraksjoner, samt i butikker. Det er hovedkonklusjonene i en fersk rapport fra Menon Economics.

- I disse krevende tider er det viktig å huske at Norwegian er så mye mer enn et flyselskap med flere tusen ansatte i Norge – selskapet sikrer viktig infrastruktur, bidrar til verdiskaping i milliardklassen og skaper grunnlag for 24 000 arbeidsplasser i Norge. Rapporten fra Menon viser at de som flyr med Norwegian bidrar til å holde hjulene i gang i norsk turistnæring og i økonomien generelt. Dette kan vi ikke risikere å miste, sier konsernsjef Jacob Schram i Norwegian.

Reiselivsnæringen avhengig av Norwegian
- Det er ingen tvil om at Norwegians effekt på sysselsetting og verdiskaping er stor. Gjennom sine direkteruter har Norwegian bidratt til at turister som ellers ikke hadde kommet hit, har kommet hit, så effekten er betydelig. Uten Norwegian ville sysselsettingseffekten i Nord-Norge vært mye lavere og reiselivsnæringen i hele landet hatt betydelig færre ansatte, sier partner i Menon Economics, Sveinung Fjose.

Norwegian fraktet nær 1,5 millioner utenlandske reisende til Norge i 2019. Flyselskapet har de senere år hatt betydelig sterkere vekst i antall utenlandske reisende som besøker Norge enn hva tilsvarende er for andre flyselskaper, skriver Menon i sin rapport.

Skaper verdi i hele Norge
Med utenlandske direkteflygninger til Oslo, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim og Tromsø, har Norwegians reisende skapt stor verdi i hele landet. I tillegg har Norwegians rutenett innad i Norge bidratt til at reisende enkelt har hatt tilgang til flere spennende reisemål enkelt og til en lav pris.

Den sterkeste sysselsettingseffekten av utenlandske turisters konsum i Norge finner vi på Østlandet. Det er derimot i Nord-Norge at Norwegians flygninger har størst relativ betydning for næringslivet. Reiselivet utgjør her en større del av verdiskaping enn hva det gjør i andre regioner.

Norwegian er et av de største lavprisselskapene i verden med over 36 millioner reisende i 2019. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 160 fly og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har for andre gang blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). De siste fem årene har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax seks ganger. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube