Gå videre til innhold
Uvanlig sterk passasjervekst for Norwegian i april

Pressemelding -

Uvanlig sterk passasjervekst for Norwegian i april

Norwegian fikk en uvanlig høy passasjervekst i april, takket være åpningen av  to nye baser i England og Spania, og oppstart av en rekke nye ruter. Over 1,7 millioner passasjerer fløy med Norwegian denne måneden. Det er 364 986 flere enn samme periode i fjor, en økning på 27 prosent. Passasjerene reiser i snitt lenger enn i fjor, hvilket økte trafikken med hele 36 prosent. Kapasiteten ble økt med 40 prosent.

I april fløy 1 710 279 passasjerer med Norwegian, en økning på hele 27 prosent sammenlignet med april i fjor. Norwegian hadde en kapasitetsvekst (ASK) på 40 prosent og en trafikkvekst (RPK) på 36 prosent. Fyllingsgraden var 73,6 prosent, 2,2 prosentpoeng lavere enn i fjor.

Trafikktallene for april er påvirket av når påsken kom i år, samt at Norwegian åpnet en rekke nye ruter og satte inn uvanlig mye ny kapasitet i markedet denne måneden. Flytilbudet i Finland og Danmark ble nesten fordoblet, sammenlignet med april i fjor. Også i Norge og Sverige ble produksjonen økt betydelig. Norwegian flyr nå blant annet 10nye ruter ut fra London Gatwick, hvorav flere ikke er innom Norden i det hele tatt. I april hadde Norwegian 10 flere operative fly enn en måned tidligere.

- Det er svært gledelig å se at rutene vi nettopp har åpnet i helt nye markeder er blitt så godt mottatt. Trafikkutviklingen denne måneden er som forventet, og helt i tråd med vår strategi om å etablere oss i nye markeder for å møte den sterke konkurransen i europeisk luftfart. I en oppstartfase er det ventet at vi vil se sterk produksjonsøkning, kraftig passasjervekst og noe lavere priser på de nyeste oppstartrutene. For oss er det viktig at kundene prøver oss og blir kjent med oss. Da kommer de tilbake og utgjør et trofast kundegrunnlag fremover, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Totalt opererte Norwegian 99,6 prosent av de planlagte flygningene i april, hvorav 89,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 331 ruter til 120 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika og Midtøsten. I mai 2013 starter selskapet også langdistanseflygninger til USA og Asia. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 73 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013).  Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en av de mest moderne flåtene i Europa.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway