Gå videre til innhold
Uvanlig sterk passasjervekst for Norwegian i april

Pressemelding -

Uvanlig sterk passasjervekst for Norwegian i april

Norwegian fikk en uvanlig høy passasjervekst i april, takket være åpningen av  to nye baser i England og Spania, og oppstart av en rekke nye ruter. Over 1,7 millioner passasjerer fløy med Norwegian denne måneden. Det er 364 986 flere enn samme periode i fjor, en økning på 27 prosent. Passasjerene reiser i snitt lenger enn i fjor, hvilket økte trafikken med hele 36 prosent. Kapasiteten ble økt med 40 prosent.

I april fløy 1 710 279 passasjerer med Norwegian, en økning på hele 27 prosent sammenlignet med april i fjor. Norwegian hadde en kapasitetsvekst (ASK) på 40 prosent og en trafikkvekst (RPK) på 36 prosent. Fyllingsgraden var 73,6 prosent, 2,2 prosentpoeng lavere enn i fjor.

Trafikktallene for april er påvirket av når påsken kom i år, samt at Norwegian åpnet en rekke nye ruter og satte inn uvanlig mye ny kapasitet i markedet denne måneden. Flytilbudet i Finland og Danmark ble nesten fordoblet, sammenlignet med april i fjor. Også i Norge og Sverige ble produksjonen økt betydelig. Norwegian flyr nå blant annet 10nye ruter ut fra London Gatwick, hvorav flere ikke er innom Norden i det hele tatt. I april hadde Norwegian 10 flere operative fly enn en måned tidligere.

- Det er svært gledelig å se at rutene vi nettopp har åpnet i helt nye markeder er blitt så godt mottatt. Trafikkutviklingen denne måneden er som forventet, og helt i tråd med vår strategi om å etablere oss i nye markeder for å møte den sterke konkurransen i europeisk luftfart. I en oppstartfase er det ventet at vi vil se sterk produksjonsøkning, kraftig passasjervekst og noe lavere priser på de nyeste oppstartrutene. For oss er det viktig at kundene prøver oss og blir kjent med oss. Da kommer de tilbake og utgjør et trofast kundegrunnlag fremover, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Totalt opererte Norwegian 99,6 prosent av de planlagte flygningene i april, hvorav 89,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 331 ruter til 120 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika og Midtøsten. I mai 2013 starter selskapet også langdistanseflygninger til USA og Asia. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 73 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013).  Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en av de mest moderne flåtene i Europa.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway