Open skies
Følg Norwegian

Norwegians første langdistanserute på vei til New York

Pressemelding   •   mai 30, 2013 18:30 CEST

Norwegians aller første langdistanseflygning tok av fra Oslo lufthavn Gardermoen torsdag ettermiddag med kurs for New York. – At vi nå er i gang med våre interkontinentale ruter er en viktig milepæl i Norwegians historie. Ikke minst er vi opptatt av å leve opp til vår målsetting om at enda flere reisende skal ha råd til å fly, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegians første langdistanseflygning ble markert med amerikansk mat, kabinpersonale i splitter nye Moods of Norway-uniformer og konkurranser for New York-passasjerer på Oslo lufthavn torsdag ettermiddag. Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos markerte den historiske hendelsen med snorklipping:  

-Vi er svært glade for den gode mottakelsen våre langdistanseruter har fått, og at vi nå endelig – etter flere års planlegging – kan ønske våre første passasjerer til New York velkommen om bord. Markedet for interkontinentale flygninger har lenge vært preget av kunstig høye priser og lav fleksibilitet. Mottakelsen av våre nye langruter viser at mange ønsker å fly billig og komfortabelt til New York, Bangkok og Fort Lauderdale, sier administrerende direktør Bjørn Kjos. Han benyttet samtidig anledningen til å fortelle at Norwegian utvider antall ukentlige flygninger mellom Oslo og New York fra tre til fire, slik at det fra 29. november tilbys en flygning hver dag mellom New York og Skandinavia.

- Det er viktig for utviklingen av Oslo lufthavn at stadig flere nye ruter etableres herfra. Ikke noe er mer gledelig enn flere attraktive interkontinentale ruter som underbygger vårt ønske om å etablere oss som et sterkt skandinavisk knutepunkt. Med stadig flere ruter til Nord-Amerika og Asia får de reisende et bedre tilbud og kan nå flere spennende destinasjoner direkte fra Oslo, sier administrerende direktør Nic. Nilsen ved Oslo lufthavn.

Se bilder fra lanseringen vedlagt.

Dreamliner-levering planlagt til slutten av juni
Norwegians langruter vil i oppstarten flys med en innleid Airbus A340-300 fra det europeiske leasingselskapet HiFly. Norwegian forventer at den første 787 Dreamliner blir levert i slutten av juni og at det første flyet kan settes i trafikk på langrutene i august. Norwegian har foreløpig åtte Dreamlinere i bestilling. Tre leveres i år, fire i 2014 og ett i 2015.  

Flere lanseringer denne uka
Norwegians første interkontinentale flygning fra Stockholm til New York tar av fredag ettermiddag, mens lørdag står Oslo – Bangkok for tur. Også her er det fulle fly.

Kontaktpersoner:
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tel. 454 56 012

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 331 ruter til 120 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika og Midtøsten. I mai 2013 starter selskapet også langdistanseflygninger til USA og Asia. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 73 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013).  Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en av de mest moderne flåtene i Europa.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.