Gå videre til innhold
Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian og Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.
Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian og Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.

Nyhet -

Norwegian gir ansattjulegaver til UNICEF

Norwegian har vært UNICEFs signaturpartner i mer enn 15 år. Partnerskapet innebærer blant annet at Norwegian bidrar med humanitære aksjoner, innsamlingsaksjoner og donasjoner fra kunder. I tillegg har Norwegian tradisjon for å gi sine ansattjulegaver til en verdi av 300 000 kroner til UNICEF.

I november i fjor fornyet Norwegian og UNICEF partnerskapet med tre nye år. Siden 2007 har selskapet sammen med sine kunder og ansatte bidratt med nærmere 57 millioner kroner til UNICEF.

— Samarbeidet med UNICEF betyr mye for oss i Norwegian, og vi ser at det skaper mye stolthet og engasjement blant våre kollegaer. Hvert år siden 2007 har alle i Norwegian sagt seg villige til å gi sine julegaver til UNICEF i form av frie midler. I år vil pengene bli brukt til å kjøpe Verdensgaver hos UNICEF, sier Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian.

Norwegian-ansatte får Verdensgaver

UNICEF oppfordrer bedrifter og privatpersoner til å kjøpe Verdensgaver i julegaver i år. Gavene skal hjelpe barn i nød og består blant annet av rent vann, varme pledd, nødmat eller skole- og undervisningsmateriell. For å støtte oppunder UNICEFs kampanje velger Norwegian å kjøpe Verdensgaver fra UNICEF, såkalte "gaver med mening" i år, som betyr at de ansatte er med på å gi barn gaver de trenger for å overleve.

— Det at de ansatte i Norwegian ønsker å gi sine julegaver til UNICEF i form av Verdensgaver i år, er vi utrolig takknemlige for. I tillegg til at dette bidraget vil hjelpe flere tusen barn som trenger det, håper vi at engasjementet og ansvaret Norwegian viser kan inspirere andre bedrifter til å gi Verdensgaver til sine ansatte til jul i år også, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.

I forbindelse med at de ansatte i selskapet får julegaver fra verdensbutikken, har flere Norwegian-ansatte delt sine tanker om samarbeidet. Her kan du lese artikkelen og intervjuene.

Norwegian-passasjerer har donert 4.5 millioner kroner i år

Siden 2015 har Norwegians passasjerer hatt valget om å donere et beløp til UNICEF ved kjøp av flybilletter, og hittil i år har selskapets kunder bidratt med over 4.5 millioner kroner.

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway