Gå videre til innhold
Siden regjeringen gjenåpnet samfunnet har pågangen etter flyreiser vært stor.
Siden regjeringen gjenåpnet samfunnet har pågangen etter flyreiser vært stor.

Pressemelding -

Norwegian med fortsatt økning i passasjerer

Norwegians trafikktall for september viser en fortsatt vekst i antall passasjerer. Økt reiselyst og etterspørsel har gjort at selskapet har åpnet flere ruter også til populære destinasjoner i Europa. Tradisjonelle bestillingsmønstre er på vei tilbake, og kundene bestiller nå også reiser for den kommende vintersesongen og også inn mot neste sommer. Bestillinger til både storbyer og typiske sol- og badedestinasjoner er økende.

– Det er gledelig å kunne rapportere en fortsatt økning i antall passasjerer for femte måned på rad. Siden regjeringen gjenåpnet samfunnet har pågangen etter flyreiser vært stor, og etterspørselen har økt jevnt både på innenlandsreiser og til våre europeiske destinasjoner. Tillit til at reiser nå lar seg gjennomføre som planlagt, gjør at kundene også bestiller reiser lenger fram i tid, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

I september hadde Norwegian 977 719 passasjerer, det er en økning på 206 prosent sammenlignet med i fjor. Sett opp mot september 2020 har den totale kapasiteten (ASK) økt med 154 prosent og passasjertrafikken (RPK) er opp 248 prosent. Videre lå fyllingsgraden i september på 72,4 prosent, en oppgang på 20 prosentpoeng sammenlignet med i fjor.  

Basert på etterspørsel har Norwegian gjenåpnet basene i Bergen, Stavanger og Trondheim i september. Totalt hadde Norwegian 46 fly i drift i september, og av disse var punktligheten på 92,1 prosent.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte PDF.    

Emner


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway