Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Nå flyr Norwegian direkte til Dubai, Agadir og Hurghada.

Norwegian lanserer nye soldestinasjoner for vintersesongen

Dubai, Hurghada og Agadir er Norwegians nye direkteruter fra Norge den kommende vintersesongen. Norwegian slipper i tillegg nye ruter fra de øvrige nordiske landene, og samlet består vinterprogrammet av mer enn 200 ruter til 77 destinasjoner.

Flere velger å legge ferien til Italia denne sommeren.

Norge + Italia = Sant!

Aldri før har Norwegian hatt flere direkte flyvninger til og fra reisemål i Italia. I fjor sommer økte antall passasjerer til og fra Italia med nær 40 prosent sammenlignet med året før, og trenden viser en fortsatt økning. Ifølge Statistisk sentralbyrå har det aldri tidligere kommet flere italienske turister Norge.

Stein Nilsen (t.v.) og Geir Karlsen da samarbeidsavtalen mellom selskapene ble inngått i juli 2022

Stein Nilsen fratrer som administrerende direktør i Widerøe

Etter ni år som administrerende direktør og konsernsjef i Widerøe har Stein Nilsen bedt om avløsning. Norwegian har allerede satt i gang en prosess for å finne en etterfølger. Stein Nilsen vil fortsette i stillingen frem til ny leder for Widerøe er på plass.

Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian og Petter A. Stordalen, eier og grunnlegger av Strawberry. Foto: Erik Krafft.

Norwegian og Strawberry enige om felleseid lojalitetsselskap

Norwegian og Strawberry er blitt enige om en felles plattform for lojalitetsprogrammene Norwegian Reward og Strawberry med sine ti millioner medlemmer. Etter den første kunngjøringen i juni i fjor er avtalen nå helt på plass, og det felleseide selskapet er allerede i drift.

Norwegian-konsernet åpner sommerprogrammet med 2,2 millioner passasjerer i april

Norwegian-konsernet åpner sommerprogrammet med 2,2 millioner passasjerer i april

I april hadde Norwegian 1 892 362 passasjerer mens Widerøe hadde 315 495 passasjerer. Totalt hadde konsernet 2 207 857 passasjerer. Norwegians kapasitet steg med 18 prosent sammenlignet med april i fjor, mens fyllingsgraden var på 80,3 prosent. I gjennomsnitt hadde flyselskapet 81 fly i drift i april, opp fra 73 i mars, som følge av at sommerprogrammet nå er i gang.

Direkterute fra Stavanger til Rhodos fra 26. juni.

Norwegian med 19 millioner sommerseter

Med over 100 000 flyvninger, og plass til nesten 19 millioner passasjerer, blir det en hektisk sommer for Norwegian. Flyselskapet har også lansert hele 47 nye ruter for sommerferien. Blant de mest populære nye destinasjonene troner Frankrike, Italia og Tyrkia øverst.

Norwegian-konsernet forbedrer resultatet i lavsesong

Norwegian-konsernet forbedrer resultatet i lavsesong

Norwegian la i dag frem resultatene for første kvartal 2024. Tallene viser et driftsunderskudd (EBIT) på 763 millioner kroner, en solid forbedring fra samme periode i fjor på tross av at kvartalet var påvirket av svingninger i valutakursene. Kontantbeholdningen økte til 10,4 milliarder kroner.

Berlin er like populært i dag, 20 år etter Norwegians første flyvning til den tyske hovedstaden.

Norwegian feirer 20 år med norsk-tyske ruter

Den 1. april 2004 tok det aller første Norwegian-flyet til Tyskland av. Klokken 19.10 lettet DY224 fra Gardermoen i retning Berlin, med 121 passasjerer om bord. Siden da har Norwegian fløyet nesten syv millioner passasjerer mellom de to landene.

Norwegian-konsernet hadde 1,8 millioner passasjerer i mars

Norwegian-konsernet hadde 1,8 millioner passasjerer i mars

I mars hadde Norwegian 1 544 289 passasjerer mens Widerøe hadde 276 413 passasjerer. Totalt hadde konsernet 1 820 702 passasjerer. Fyllingsgraden til Norwegian økte til 85 prosent, som er opp fire prosentpoeng sammenlignet med mars i fjor. Norwegian kan i tillegg skilte med svært høy regularitet, hele 99,6 prosent av alle oppsatte flyvninger ble gjennomført.

Norwegian flyr til 11 italienske reisemål i sommer.

Feirer 20 år med flyvninger mellom Italia og Norge 

2. april er det 20 år siden Norwegian satte kurs mot Italia. Det første flyet var fullbooket og gikk fra Oslo lufthavn Gardermoen til Pisa og tok av klokken 16:20. Siden da har Norwegian ønsket ombord mer enn 3,5 millioner reisende mellom landene.   

Selvbetjeningskioskene har fått nye funksjoner.

Oppgraderer selvbetjeningen på flyplassene

Norwegian har de siste ukene testet nye funksjoner på selvbetjeningskioskene. Flere tusen har allerede benyttet seg av muligheten og setebestilling er en klar vinner blant passasjerene. I tillegg har Norwegian-appen fått en større oppdatering.

Vis mer

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway