Gå videre til innhold

Emner: Økonomi, finans

Norwegian-konsernet med økt kapasitet og passasjervekst i andre kvartal

Norwegian-konsernet med økt kapasitet og passasjervekst i andre kvartal

Norwegian hadde et driftsresultat (EBIT) for konsernet på 593 millioner kroner i andre kvartal 2024. Kvartalet var preget av sterk kapasitetsøkning og passasjervekst, men også av en noe lavere etterspørsel som påvirket billettprisene. Selskapet hadde solid drift, et forbedret kostnadsnivå og sterk kontantstrøm i kvartalet.

Norwegian leverte et rekordsterkt driftsresultat på 2,23 milliarder kroner for 2023

Norwegian leverte et rekordsterkt driftsresultat på 2,23 milliarder kroner for 2023

Norwegian la i dag frem resultatet for fjerde kvartal 2023 og foreløpig årsresultat for 2023. For hele året leverte Norwegian et driftsresultat (EBIT) på 2 232 millioner kroner, det høyeste driftsresultatet i selskapets historie. Likviditetsposisjonen bedret seg gjennom kvartalet til 9,5 milliarder kroner ved utgangen av året.

Norwegian med høy etterspørsel etter feriereiser i mai

Norwegian med høy etterspørsel etter feriereiser i mai

Norwegian hadde 1,9 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 84 prosent i mai. På ruter til populære feriedestinasjoner var fyllingsgraden 90 prosent. Norwegian er godt forberedt på å ta imot passasjerene i det som forventes å bli en travel sommer.

Norwegian med solid start på sommerhalvåret

Norwegian med solid start på sommerhalvåret

Norwegian hadde 1,7 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 83 prosent i april. Norwegian går inn i den travle vår- og sommersesongen med fortsatt sterke bookingtall og forventer en av de sterkeste somrene i selskapets historie.

Norwegian med solid resultat i travel reisesesong – forretningsreisende vender tilbake

Norwegian med solid resultat i travel reisesesong – forretningsreisende vender tilbake

Norwegian la i dag frem resultatet for tredje kvartal 2022. Selskapet leverer både robuste finansielle resultater og solid operasjonell drift i årets mest travle reiseperiode. Markedet for forretningsreisende har tatt seg opp etter sommersesongen. På de mest populære forretningsrutene i Norge er antall reisende nå tilbake på samme nivå som i tredje kvartal 2019.

Norwegian fikk et overskudd før skatt på vel 1,2 milliarder kroner i andre kvartal

Norwegian fikk et overskudd før skatt på vel 1,2 milliarder kroner i andre kvartal

Norwegian fløy fem millioner passasjerer i andre kvartal 2022, en sterk økning fra tidligere. Tallene er påvirket av økt etterspørsel av flyreiser, men også av høyere drivstoffpriser. Selskapet har tilpasset kapasiteten gjennom en travel sommersesong og har hatt en god sommer operasjonelt til tross for kapasitetsutfordringer for svært mange flyplasser i Europa. Norwegian fløy nær alle oppsatte fly

Norwegian med sterk trafikkvekst i juli

Norwegian med sterk trafikkvekst i juli

Norwegian hadde mer enn 2,2 millioner passasjerer i juli, det høyeste tallet siden før pandemien. Regulariteten var på 99,7 prosent, mens fyllingsgraden var på nær 95 prosent, den høyeste Norwegian har hatt på mange år.

Norwegian skal fly offentlig ansatte

Norwegian skal fly offentlig ansatte

Norwegian tildeles statlige fellesavtaler om kjøp av flyreiser på rundt 60 flyruter. Dette er resultatet av en konkurranse Direktoratet for forvaltning og økonomistyring har gjennomført. Avtalen gjelder tjenestereiser for ansatte i staten, i fylkeskommuner og kommuner.

Norwegians Boeing 737-800.

Norwegian hadde 940 000 passasjerer i mars

Norwegians trafikktall for mars viser en positiv utvikling, med vekst i antall passasjerer og en fyllingsgrad på over 80 prosent. Den siste tiden har selskapet gjenåpnet flere baser og direkteruter i Europa og fortsetter å øke kapasiteten frem mot sommeren.

Boeing 737 MAX 8

Norwegian skal lease ti nye Boeing 737 MAX 8

Norwegian fortsetter å øke flyflåten, og har inngått avtaler om å lease fly fra AerCap. Ti av flyene er fabrikknye Boeing 737 MAX 8 som leveres i første halvår 2023.

Norwegian med overskudd før skatt på 117 millioner kroner og en forbedret kontantbeholdning i fjerde kvartal 2021

Norwegian med overskudd før skatt på 117 millioner kroner og en forbedret kontantbeholdning i fjerde kvartal 2021

Norwegian la i dag fram resultatene for fjerde kvartal og foreløpige årsresultater for 2021. Etterspørselen etter flyreiser økte fra det foregående kvartalet, men ble likevel negativt påvirket av utbruddet av omikron-varianten av coronaviruset. Resultat før skatt (EBT) ble 117 millioner kroner, sammenlignet med et nettotap på 16,6 milliarder kroner i samme periode i 2020 og et positivt resultat på

Foto: Neste

Norwegian gjør bærekraftig flydrivstoff tilgjengelig for forretningskunder

Norwegian har inngått en samarbeidsavtale med finske Neste om salg av bærekraftig flydrivstoff til selskapets forretningskunder. Samarbeidsavtalen er et viktig skritt for å sette fart på det frivillige markedet for bærekraftig flydrivstoff og innebærer at kundene kan redusere klimagassutslipp fra egne flyreiser med opptil 80 prosent.

Vis mer

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway